Virsli múmiát sütni
Innen: Hogyankell.hu
[szerkesztés] Hogyan kell virsli múmiát sütni?
Az egyik leggyorsabban elkészíthető „fingerfood” falatkák alapanyaga sok esetben a leveles tészta. A gyorsaság és a sokféle ízesítési lehetőség mellett az is előnye, hogy jól lehet formázni. Halloweenre ropogós múmiasütit alkothatsz belőle virsli és egy kis krémsajt segítségével. Felnőttek és gyerekek egyaránt kedvelni fogják.
[szerkesztés] Lépések
- Készítsd elő a leveles tésztát:
- Olvaszd fel, majd nyújtsd ki liszttel meghintett asztallapon vagy deszkán.
- Vágd fel csíkokra, melyek kb. 1 cm szélesek legyenek.
- Készítsd elő a többi hozzávalót:
- Néhány darab virsli: a virslik száma attól függ, hogy egészben vagy feldarabolva szeretnéd betekerni őket a tésztacsíkokkal. Úgy kisebb múmiákat kapsz, ha a virsliket félbe vágod hosszában, majd keresztben is.
- Szükség van még a következőkre: 1 db tojás, krémsajt és fekete mustármag (vagy egész bors).
- Készítsd el a múmiákat:
- Tekerd körbe a virsliket a tésztával. Mindezt teheted rendezett sorokban, halszálka-minta szerűen vagy véletlenszerűen feltekerve is. Legjobb, ha kissé kilátszik a virsli a tésztacsíkok alól.
- A virslik egyik végén hagyhatsz ki helyet az arcnak, de a szemek akár a tésztára is kerülhetnek. A szemeket 2 pötty krémsajt és 2 szem fekete mustármag vagy egész bors segítségével tudod megformázni. Mindezt sütés előtt, de sütés után is megteheted.
- Süsd meg: helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg tojássárgával. 15-20 perc alatt 190°-on süsd aranybarnára.
[szerkesztés] Tippek
- Ha tekercselésnél szükséges, kissé sodord meg a tésztacsíkokat.
- Kínálj hozzá mártogatóst: ketchupot, különböző zöldségkrémeket, mustárt, majonézt. Emellett feldarabolt zöldségek (pl. uborka, paprika) is jól mennek hozzá.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 1 csomag leveles tészta (akár teljes kiőrlésű változatból)
- 1 db tojás, krémsajt és fekete mustármag (vagy egész bors)
- sütőpapír
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A leveles tészta rövid idő alatt megsül, ezért ellenőrizd sütés közben.
- Ha egész borsot használsz díszítésként, figyelmeztesd a fogyasztókat, hogy evés előtt vegyék le a szemeket.
[szerkesztés] Kapcsolódó videók