Torrentezni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Lépések

 1. Tölts le egy torrent kliens programot! A torrentezéshez szükséged lesz egy torrent programra, amivel le tudod tölteni a torrent fájlok. A népszerűbb torrent programok közül néhány (a linkre kattintva töltsd le a programot a számítógépedre, majd kövesd a további lépéseket):
  1. uTorrent
  2. BitTorrent
 2. Telepítsd a torrent kliens programot! Ha befejeződött a torrent kliens program letöltése, akkor indítsd el a telepítőt, kövesd a program instrukcióit. Ez a lépés néhány percet vesz igénybe.
 3. Látogass le a torrent oldalra és válaszd ki a letölteni kívánt fájlt! Ha már telepítve van a torrent program, akkor kezdődhet a letöltés. A torrent fájlokat torrent oldalakon találod meg, a megfelelő fájl kiválasztásában az oldalon szereplő kereső segíthet. Ezen kívül használhatod a Google-t is, írd be a keresőbe a letölteni kívánt fájl nevét, illetve mellé a torrent szót, majd kattints a keresés gombra.
 4. Töltsd le a fájlt! Ha megvan a kívánt program, akkor kattints a letöltés ikonra (angol nyelvű oldalakon általában a Download this torrent felirat szerepel). Ekkor automatikusan elindul a torrent kliens, illetve a letöltés. Ha ez mégsem történne meg, akkor mentsd el .torrent kiterjesztésű, a letölteni kívánt fájljoz tartozó torrentet a számítógépedre, majd indítsd el a torrent kliens programot. Válaszd ki a „Torrent megnyitása” (angol nyelvű program esetén Opent Torrent) opciót, majd válaszd ki a számítógépeden lévő .torrent kiterjesztésű fájlt. Ezt követően elindul a letöltés.


[szerkesztés] Tippek

 • Ha szeretnél torrent programot találni, egyszerűen írd be a Google keresőbe, hogy „torrent program magyarul”, s máris több tucat találat közül választhatsz. Ezen kívül érdemes ellátogatni a népszerűbb magyar letöltő központokba, ezeken az oldalakon is számos népszerű torrent program megtalálható, ráadásul magyar nyelven.
 • A torrentezés során érdemes néhány kifejezést is megtanulni, ezek a következők:
  • Seeders (Seeds): Ők azok a felhasználók, akiknél a letölteni kívánt teljes program megtalálható, így ők már csak a letöltési igényeket szolgálják ki.
  • Leechers (Peers): Ők azok a felhasználók, akik éppen letöltik az adott fájlt, belőlük lesznek a Seederek, miután letöltötték a teljes fájlt.
 • Ha nagyméretű fájlokat akarsz torrenten keresztül letölteni, hagyd bekapcsolva a számítógéped akár éjszakára is.
 • Léteznek torrent fájlkereső szolgáltatások, ezekkel nagyon egyszerűen rátalálhatsz a torrenttel letölteni kívánt fájlokra.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Torrent program
 • A számítógép alapszintű ismerete
 • Némi jártasság az internet használatban
 • Egy jó vírusirtó program

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A torrent oldalon olyan fájlok is találhatók, melyek letöltése és terjesztése illegális.
 • A torrent oldalakon előfordulnak vírusos fájlok, ezért nagyon fontos, hogy naprakész és hatékony vírusirtó programot használj, különben a számítógéped könnyen megfertőződhet.
 • Mivel a torrentezés elég intenzíven használja a sávszélességet, ezért előfordulhat, hogy más letöltéseid, vagy a webes böngészés nagyon lassúvá válik.
 • Ha az internet-szolgáltatód a letöltött adatmennyiség után számláz, figyelj oda, hogy mennyit töltesz le egy hónapban, különben a következő hónap elején komoly számlát kaphatsz kézhez. Ha gyakran torrentezel, érdemes olyan internet előfizetést választani, ami havi átalánydíj fejében korlátlan letöltést biztosít fix sávszélesség mellett.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Torrentezés egyszerűen - a uTorrent használata

[szerkesztés] Torrent használat (szintén a uTorrent ismertetése)

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell