Tonhalkrémet készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell tonhalkrémet készíteni?

Tonhalkrem.jpg

A tonhalkrém kitűnő választás, ha kicsit feldobnád a szokásos szendvics kombinációidat. A krémet kenheted pirítósra, bagettre, mártogathatsz bele répát és uborkát, de akár egy tortillát is megtölthetsz vele. Többségünk majonézzel készíti, ám most egy fokkal egészségesebb változatát kínáljuk nektek, ezért sajtkrémet fogunk használni a lágy textúra eléréséhez. Jó étvágyat!

[szerkesztés] Lépések

  1. Kockázd fel apróra a lilahagymát!
  2. Öntsd le a tonhalról az olajat, add a hagymához, és törd össze villával!
  3. Picit sózd meg, és nyomd bele a natúr sajtkrémeket!
  4. Jól keverd ki a masszát, majd adj hozzá pár csepp citromlevet!

[szerkesztés] Tippek

  • Minél apróbb a hagyma, annál finomabb a krém!
  • Attól függ, mennyi sajtkrém kell a tonhalhoz, hogy mennyire szeretnéd hígra a masszát!
  • Nem muszáj a legdrágább konzervből dolgoznod, olcsóbb társai is kitűnőek - de mindig figyelj a csomagolásra, válassz delfinbarát módszerrel halászott tonhalat!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 2 db kis fej lilahagyma
  • 3 doboz tonhal
  • 1-2 db tömlős natúr sajtkrém (ízlés szerint)
  • csipet só
  • citromlé

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Óvatosan a citromlével! Először inkább pár cseppet rakj a masszához, és folyamatosan kóstolgasd, mert ha elsokallod, már nincs visszaút!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

  • saját tapasztalat

Az oldal szerzői

BoglarkaS