Tippmixen fogadni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Tippmixen fogadni?

Tippmix.jpg

A Tippmix egy fogadási forma. Egy szelvényen lehet fogadni hetente kétszer kiadott eseményekre. Az alábbi cikkben megtudhatod, hogyan kell fogadni és mire érdemes figyelni.

[szerkesztés] Lépések

 1. Nézd meg az aktuális fogadási ajánlatot! Ez általában egy 255 eseményből álló lista, mely hétfőn és csütörtökön jelenik meg. Országos napilapokban és a Sportfogadásban jelenik meg, de itt is tájékozódhatsz.
 2. Kerülj tisztába az egyes fogalmakkal! Musor.jpg
  • Kötés: több eseményre való fogadás esetén kötésről beszélünk. Egyes eseményekre csak kötésben fogadhatsz, önmagában nem. Ezt az esemény mellett számmal jelzik. Példánkban a Falco-Szolnok 1. mérkőzésre például csak úgy fogadhatsz, ha mellette legalább két másik eseményre is tippelsz (3-as kötés). Ugyanakkor a V. Azarenka-S.Peer teniszmérkőzésre önmagában is fogadhatsz (1-es kötés – az újságok gyakran üres négyzettel jelölik).
  • Kimenetelek: Az egyes eseményekhez különböző kimenetelek tartoznak (H, D, V). Ezeket normál esetben, például egy labdarúgó-mérkőzés esetében úgy kell értelmezni, hogy H: hazai győzelem (az eseménynél elsőként szereplő csapat vagy sportoló), D: döntetlen, V: vendég győzelem. Van azonban olyan, hogy csak H és V van megadva, hiszen pl. egy teniszmérkőzésnél nem beszélhetünk döntetlenről. Ugyanakkor vannak más fogadási típusok is, jellemző pl. hogy azt kell megtippelni, ki nyeri a kupát vagy hány gól lesz a mérkőzésen. Ilyenkor az eseménynél egyértelműsítik, hogy mire vonatkozik a H, D és V. HDV.jpg
  • Kimenetelek oddsai (nyereményszorzók): az egyes kimenetelekhez különböző nyereményszorzók tartoznak. Ez azt jelenti, hogy normál fogadás esetén, ha jól tippelsz, a befizetett összeg hányszorosát kapod vissza. Példánkban egy, illetve két, kötésben megjátszott esemény esetében mutatjuk be a lehetséges nyereményösszeg alakulását. (A kombinált fogadásnál várható nyeremény kiszámítási módját alább mutatjuk be.) Nyeremeny alakulasa.jpg
  • Fogadási határidő/fogadás zárása: eddig az időpontig fogadhatsz az adott eseményre.
  • Emellett még feltüntetik a fogadási ajánlaton, hogy milyen sportágról van szó, valamint az eseménnyel kapcsolatos egyéb fontos információ (pl. bajnokság, kupa megnevezése, helyszín, hányadik mérkőzés stb.), illetve hogy mikorra várható eredmény (vagy ha már véget ért az esemény, mi az eredmény).
 3. Válassz, hogy normál vagy kombinált fogadást szeretnél-e játszani.
 4. Normál fogadás esetén 1-14 eseményre fogadjunk. Csak akkor nyerünk, ha valamennyi esemény végkimenetelét pontosan megtippeltük. Ekkor a fenti példa szerint az oddsok összeszorzódnak, és a feltett téttel együtt adják ki az össznyereményt.
 5. Kombinált fogadás esetén 4-7 esemény kimenetelét tippeljük meg, s egy kicsit bonyolultabb a helyzet. Választhatunk aközött, hogy milyen kombinációtípusban (3/4, 3/5, 3/6, 4/5, 4/6, 5/6, 5/7, 6/7) fogadunk. A kombinációtípusban az első szám jelenti azt, hogy hány jó tipp kell a nyeréshez, míg a második szám azt, hogy hány eseményre tippelünk összesen. Ilyenkor az összes lehetséges kombinációt megjátsszuk az adott kombinációtípusban. Tehát pl. ha megjátsszuk A, B, C és D eseményeket 3/4-ös kombinációtípusban, akkor összesen 4 féle kombináció jön létre: ABC, ACD, BCD, ABCD. Így bármelyik három eseményt jól tippeled meg, biztosan nyersz. A nyeremény pedig az egyes kombinációkban szereplő események nyereményszorzóinak szorzatának összege az egységnyi fogadási összeggel szorozva. A fenti ¾-es kötéstípus esetén ez így alakul: Kombinalt nyeremeny.jpg
 6. Válasszuk ki azokat az eseményeket, amikre szeretnénk fogadni, és tippeljük meg a lehetséges kimenetelüket.
 7. Figyelj arra, hogy ha több eseményre is tippelsz, azok ne legyenek kötéstiltásban egymással. Ha például a kötéstiltásoknál szereplő 32-es eseményre akarok fogadni, akkor nem fogadhatok emellett a 31-es, a 33-as és a 34-es eseményekre.
  Kotestiltasok.jpg
 8. A szelvényen az első három oszlopban adhatjuk meg, hogy melyik eseményre fogadunk. Az esemény előtti számot kell beírni úgy, hogy az első oszlopban az esemény 1., a második oszlopban az esemény 2., a harmadik oszlopban az esemény 3. számát adjuk meg. Pl. ha a 184-es eseményre fogadnék, az első sorból beikszeljük az 1-est, a 8-ast és a 4-est.
 9. A negyedik oszlopban jelöljük meg, hogy az adott esemény milyen kimenetelére fogadok.
 10. Ha valamennyi eseményt, amire fogadni akartunk, és a hozzájuk tartozó megtippelt kimenetelt beírtuk, adjuk meg a tétet. Ezt a szelvény jobb alsó oldalán tehetjük meg. Ha például 400 Ft-os téttel fogadnék, az 1x oszlop 100 Ft-os sorába és a 3x oszlop szintén 100 Ft-os sorába tegyünk egy-egy ikszet.
  • Ügyeljünk arra, hogy normál fogadás esetén a tét minimum 200 Ft, maximum 100 000 Ft, de a várható nyeremény értéke nem haladhatja meg a 400 000 Ft-ot.
 11. Kombinált fogadás esetén a fizetendő összeg a kombinált fogadás típusához tartozó szorzószám és az egységnyi fogadás tétje. Tehát, ha pl. ¾-es kombinációs típust választok, 4-szeres szorzószám tartozik hozzá. Ha az egységnyi fogadásom tétje (amit jobb oldalt beikszeltem) 400 Ft, akkor 4*400 Ft-ot, vagyis 1600 Ft-ot kell összesen fizetnem a pénztárnál. Ez esetben az egységnyi fogadás tétje minimum 100 Ft, maximum 100 000 Ft lehet, de a várható nyeremény értéke ez esetben sem haladhatja meg egy kötésen belül sem a 400 000 Ft-ot.
 12. Ha normál fogadást választottunk, jelöljük, hogy hány eseményre tippeltünk, ha pedig kombinált fogadás mellett döntöttünk, akkor ikszeljük be, hogy milyen kombinációtípusban játsszuk.

http://tippmixtipp.blog.hu/2011/10/09/nincsen_rossz_fogadas_csak_rosszul_lejatszott_meccs

[szerkesztés] Tippek

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Tippmix szelvény
 • pénz
 • toll

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • 18 éves kor alatt nem engedélyezett a Tippmixen történő fogadás.
 • Ha egy eseményt valamilyen oknál fogva törölnek, akkor már nem lehet rá fogadni. Ha már fogadtunk az eseményre, majd ezt követően törlik, nyereményszorzóját 1,0-ként kell figyelembe venni.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Corolla711, Hogyankell, Kiscsillag