Tengerparti nyaralás a Maldív-szigeteken

Innen: Hogyankell.hu

Tengerparti nyaralás a Maldív-szigeteken

Amaldiv-szigetek-invia.jpg

Aki a Maldív-szigeteket érintetlen trópusi helyszínként képzeli el hajladozó pálmafákkal, fehérhomokkal borított strandokkal és azúrkék lagúnákkal, azt nem fog csalódás érni. Ismerd meg ezt az elképesztő természeti csodákkal bíró országot, amely napsütéses, meleg klímával, gazdag tengeri élővilággal és kedves helyi fogadtatással várja az ideutazókat.


Válaszd Te is a felejthetetlen élményt nyújtó maldív-szigeteki nyaralást! Az Indiai-óceánon elhelyezkedő, varázslatos szépségű szigetország Sri Lankától délnyugatra, az Egyenlítő magasságában fekszik. A 26 korallzátonyból álló szigetlánc a halászatból és kereskedelemből él. Az aprócska iszlám országnak megvan a saját történelme, kultúrája és nyelve. A Maldív-szigetek közel 1200 atollból, gyűrű alkotta korallzátonyból áll, amelynek mindössze 4 százaléka szárazföld. A népszerű úti cél remek strandolási, búvárkodási és egyéb kikapcsolódási lehetőségeket nyújt. Az itt fellelhető, festői szépségű strandok vakítóan fehér homokja, a banánfák és kókuszpálmák zöld levelei szinte világítanak a türkizkék tengerben. A gazdag vízi élővilág lakói, mint a teknősök, szirti cápák, ráják és óriás halrajok teszik színesebbé az óceán vizét.

Érdekesség, hogy a kókuszpálma a szigetek jelképének számít. A helyi lakosok számára a megélhetési lehetőséget jelenti. A pálma törzséből hajót gyártanak, levelét tetőfedésre használják fel és termése, a kókuszdió nélkülözhetetlen részét képezi a helyi konyhának, míg héjából csodás szuveníreket készítenek a háziasszonyok.

A maldív-szigeteki árak változóak, de könnyen kihozhatjuk a nyaralásunkat pénztárcabarát módon is. Nagyszerű ajánlatok és inspirációk várnak Rád az Invia jóvoltából!

Hajókázás a szigeteken

A Maldív-szigeteken több mint 150 sétahajó vagy szafarihajó közlekedik. Ez azt jelenti, hogy a szigetek területén már több hajófedélzet található, mint üdülőhely. Méretben, felszereltségben és szolgáltatásban is nagyon változatosak: a szerényebb hajóktól a, csúcskategóriás luxushajókig mindenféle megtalálható az Indiai-óceán ezen területén. Ezek a tengerjáró hajók elvisznek bennünket például világhírű merülőhelyekre, izgalmas horgásztúrákra vagy kirándulásokra lakatlan és lakott szigetekre, ahol bepillantást nyerhetünk a helyiek életébe is. Egyes hajótúrák a búvárkodásra, mások a szörfözésre specializálódtak, de vannak olyan szafari hajók is, melyek egyszerűen megadják nekünk a lehetőséget, hogy csak hátradőljünk és élvezzük a napsütést, a tengert és a semmittevést!

Élvezd az örök nyarat!

A Maldív-szigetek az egyik legnépszerűbb nyaralási célpontnak számít, és egyáltalán nem nagy titok, hogy mi is ennek az oka. Sokan vágyunk egész éven át tartó nyárra, a Maldív-szigetek pedig ezt tálcán kínálja fel nekünk, hiszen egész évben kellemes nyári időjárást biztosít, így akár télen is élvezhetjük kedvenc évszakunkat. Januártól egészen decemberig 28-32 C fok között mozog a hőmérséklet és nem kell tartanunk attól sem, hogy elkapunk egy esős időszakot és arra kényszerülünk, hogy az egész nyaralást a szállásunkon töltsük, hiszen a csapadékmennyiség igencsak elenyésző ezen a területen. Kijelenthetjük, hogy a Maldív-szigetek nyaralás szempontjából hibátlan választás, ha szeretnénk egy kis időre elmenekülni a mínuszok elől és élvezni a zavartalan nyarat!

A főváros, Malé

A szigetek lakosságának 1/3-a Málé-ban él. A főváros egyben a szigetcsoport egyetlen városa, gazdasági központja és a forgalmasabb kikötője is. Gazdasága főképp a halászatra, valamint a halfeldolgozásra épül. Több a mecset és a minaret lelhető fel itt, valamint szintén arab hatású egyházi és világi épületek is egyaránt. Az nevezetességek közül a leglátványosabb gazdag díszítéseivel az egykori szultáni palota, az úgynevezett Péntek mecset. A mindig nyüzsgő város számos szórakoztató programmal várja az ideutazókat. Érdemes felfedezni!

Az oldal szerzői

Hogyankell