Szobát foglalni 1 órára

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell szobát foglalni 1 órára?

Sokszor adódik olyan helyzet amikor szükségünk lenne egy diszkrét helyre, ahol pár órát eltölthetünk a kedvesünkkel úgy, hogy senki sem zavar. Nem mindenkinek adott a lehetőség, hogy saját lakása legyen, ahova a barátját/barátnőjét viheti, a hotelek pedig drágák és elég ciki 1 órára kérni egy szobát. Éppen ezért jöttek létre a búvóhelyek, ha van kivel, de nincs hol.


[szerkesztés] Lépések

  1. Első lépésként találnunk kell egy búvóhelyet, ami gyakorlatilag már minden városban található, persze a legtöbb Budapesten van. Legjobb, ha beírjuk a Google-be, hogy búvóhely és az adott várost, vagy keresünk egy gyűjtő oldalt, pl. a buvohelyterkep.hu-t.
  2. Ha megtaláltuk az ideális helyet a képek, ár és a leírás alapján, akkor nincs más hátra, mint telefonálni vagy emailt írni. Ami lényeges, hogy a búvóhelyeknél fontos a diszkréció, így nem kötelező a nevünket megadni és nem is fogják kérdezni, viszont hívást rejtett számról ők sem fogadnak.
  3. A foglalást legalább 24 órával az érkezés előtt adjuk le, illetve, ha nem tudunk elmenni, akkor legalább 2-3 órával előtte mondjuk le a foglalt időpontot.
  4. Érdemes 15 perccel az érkezés előtt odatelefonálni. Ha megérkezünk a helyszínre, akkor előre kell kifizetni a szoba árát, mivel kifelé jövet már nem találkozunk a búvóhely gazdájával. A kulcsot általában a postaládába kell bedobni a szobát elhagyva.

[szerkesztés] Tippek

  • Érdemes 24 órával előre lefoglalni az időpontot.
  • Ha valamilyen extra kérésünk van, akkor már a telefonban jelezzük (pl. pezsgő stb.).

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Az árra a telefonban is kérdezzünk rá még egyszer, így elkerülhetőek az esetleges félreértések.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

187yayo, BoglarkaS, Hogyankell