Szalvétagyűrűt készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell szalvétagyűrűt készíteni?

Napkinring.jpg

Egy szépen feldíszített asztalon, főleg az ünnepekkor, ékszerként tündökölhet egy jól megválasztott szalvétagyűrű. Amennyiben nem szeretnél vásárolni vagy nem találtad meg a megfelelőt, készítsd el te magad. Többféle anyag, szín és forma közül választhatsz.


[szerkesztés] Lépések

  1. Válassz olyan alapanyagot, amit gyűrű alakba fel tudsz tekerni: kartonpapír, vastag selyemszalag, fakarika, filcanyag, stb. Vagy aminek már eleve henger alakja van.
  2. Milyen méretű szalvétagyűrűt szeretnél?
    • Kb. 2-3 cm-es átmérővel számolj, ebbe könnyedén belefér egy feltekert szalvéta.
    • Számold ki egyszerűen, hogy az adott átmérőjű szalvétagyűrűhöz milyen hosszúságú alapanyagra van szükséged: rajzold le egy papírra a kívánt méretű kört, majd kanyarítsd körbe egy zsinórral vagy szabócentivel. Így könnyen le tudod mérni, hogy milyen hosszúságú anyagra lesz szükséged.
  3. Dekorálj: vágd méretre az alapanyagot és dekoráld ki festéssel, nagyobb gyöngyökkel, felragasztható dekorációs elemekkel.
  4. A kiszabott anyagból képezz gyűrű alakot, majd a széleit illeszd össze és ragasztóval, ragasztópisztollyal vagy iratkapoccsal rögzítsd egymáshoz. Amennyiben selyemszalaggal dolgozol, elég, ha masnival összekötöd.
  5. Helyezd el a szalvétákon.


[szerkesztés] Tippek

  • Amennyiben fakarikával vagy kartongurigából vágott papírgyűrűvel dolgozol, csupán a díszítésével kell törődnöd.
  • A filcanyagot, selyemszalagot tűvel és cérnával is rögzítheted.
  • Cikkcakk szélű ollóval is szép eredményt tudsz elérni.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • szalvéta
  • ragasztó, ragasztópisztoly
  • olló, kartonpapír, wc-guriga, selyemszalag, fakarika, stb.
  • dekorációs elemek, festék


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A szalvétagyűrűk dekorálásánál arra ügyelj, hogy ne kerüljön olyan anyag rá, ami belehullhat az ételbe vagy ráragadhat a szalvétára. Például csillámport vagy sok apró gyöngyöt nem célszerű használni a díszítésnél.
  • Minden elemet jól rögzíts, ragassz a szalvétagyűrűhöz, nehogy belepottyanjanak az ételbe.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó