1 859
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Dzsemfixszel készült változat
=== Dzsemfixszel készült változat ===
#Válogassuk át alaposan a málnaszemeket!
#Tegyünk félre 3 evőkanál cukrot, a többit szórjuk a málnára, és keverjük össze vele! Össze is törhetjük a málnaszemeket, hogy a cukor jobban átjárja őket, és kevesebb ideig keljen főznünk a dzsemet. Takarjuk le az edényt, és egy éjszakára hagyjuk állni!
#Forraljuk fel másnap a lecukrozott málnapépet, majd keverjük hozzá a maradék cukrot, valamint a dzsemfixet!
#Főzzük még néhány percig folyamatos kevergetés mellett a málnapépet!
#Kanalazzuk megtisztított üvegekbe a málnadzsemet, majd a megtöltött üvegekre alaposan csavarjuk rá a tetejüket, és fordítsuk őket 5-10 percre fejtetőre!
=== Fahéjjal megbolondított változat ===
#Mossuk meg az átválogatott málnaszemeket!