532
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
nincs szerkesztési összefoglaló
== Lépések ==
# '''Csíkozzuk fel a húst! ''' A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra!# '''Pácoljuk be! ''' A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát!# '''Készítsük el a bundához a tésztát! ''' Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta!# '''Forrósítsuk fel az olajat! ''' Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst!# '''Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést! ''' Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül.# '''Tálalás és fogyasztás. :''' Jó étvágyat!
== Tippek ==