935
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell juhtúróval rakott, húsos makarónit készíteni? ==
[[Fájl:Makaroni.jpg|right]]A recept előnye, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és, hogy mindenki, aki megkóstolja, biztosan imádni fogja!
== Lépések ==
# '''A makarónit forrásban lévő, sós vízbe tesszük és kifőzzük. ''' # '''A leszűrt és leöblített tésztát egy edénybe rakjuk, és kevés olvasztott vajjal összekeverjük. ''' # '''Olajban apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a darált sertéshúst, majd egy kevés vizet hozzáöntve, gyorsan elkeverjük! ''' Ételízesítővel, őrölt vagy darált pirospaprikával, pizza porral és fekete és fehér borssal fűszerezzük!# '''Fedővel letakarva a húst puhára pároljuk''', ügyelve arra, hogy mindig csak kevés vizet öntsünk rá!# '''Egy magas falú tűzálló tálat vagy jénait kivajazunk, beleöntjük a makaróni egyik felét!'''# '''Ezt megszórjuk a juhtúró felével, majd ráöntjük a darált húst!'''# '''Egy újabb rétegben rászórjuk a maradék juhtúrót, majd a tetejére rétegezzük a makaróni másik felét!'''# '''Reszelt trappista és füstölt sajt keverékével gazdagon megszórjuk!'''# '''A tetejét 1 nagy pohár (400-450 gr) tejföllel leöntjük, és közép meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük kb. 180 fokon készre sütjük. ''' A legvégén picit felvehetjük a lángot, hogy a teteje szépen megpiruljon.
== Tippek ==