966
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Házilag pillecukrot készíteni? == A könnyű és puha pillecukor remek desszert lehet egy étkezés után, vagy éppen előtte. Nem kell azonban a bo…”
== Hogyan kell Házilag pillecukrot készíteni? ==
A könnyű és puha pillecukor remek desszert lehet egy étkezés után, vagy éppen előtte. Nem kell azonban a boltba beszerezned, mert otthon is könnyedén elkészítheted, és így még azt is tudod ellenőrizni, milyen összetevő kerül bele.
== Lépések ==
#Készítsd elő a hozzávalókat, hogy ne közben kelljen minden összeszedegetned.
#Az összekevert masszát majd egy edénybe, vagy tálcába kell helyezned. Ezt is készítsd elő. Használhatsz mélyebb edény vagy tálcát is, a lényeg, hogy rakj bele sütőpapírt vagy folpackot és szórj rá keményítővel elkevert porcukrot.
#Tedd a zselatint egy tálba, és adj hozzá 3 evőkanál vizet.
#Egy másik tálba keverd össze a porcukrot, az 50 ml vizet és 1 evőkanál mézet. #Tedd fel főzni, és forrás után a legalacsonyabb fokozaton folyamatos kevergetés közben várd meg, míg a massza átlátszó, mézszerű szirup nem lesz.
#A zselatinos keverékhez adj egy kicsit a szirupból, és robotgéppel alaposan keverd el, hogy felolvadjon a zselatin. Majd folyamatos kavarás mellett a maradék szirupot is csorgasd bele a tálba. Így egyre fehérebb masszát kapsz, melyet kb. 6 perc után nagyobb fokozatra kapcsolva még pár percig verj fel. Az eredmény egy ragacsos massza, mely el kezd „felkúszni” a habverőre.
#A kész masszát
#*Rákanalazhatod az előkészített edényre, vagy tálcára.
#*Ha inkább csíkokban szeretnéd elkészíteni a pillecukrot, akkor töltsd bele a masszát egy habzsákba, vagy erősebb zacskóba, és húzz csíkokat vele a tálcára.
#Hagyd állni a masszát, amíg megkeményedik. Ez változó, hogy milyen hosszú idő, de legalább 90 percig hagyd állni.
#Ha már megfelelő az állaga a pillecukornak, akkor késsel vagy ollóval vágd fel, szórd be a keményítős porcukorral és tálald ízlésesen.
== Tippek ==
*A pillecukrot kedved szerint ízesítheted. Adhatsz a tésztához különböző extra hozzávalókat, amivel különlegesebbé teszed, ilyen például a kávé, cukorka, vanília aroma. Színeket pedig ételízesítővel varázsolhatsz. Merj kísérletezni, hogy megtaláld a saját ízedet.
*A kész pillecukrot megforgathatod különböző alapanyagokban például kókuszban, fahéjban.
*Tábortűznél akár egy kicsit megolvaszthatod a tűzön a pillecukrot, melyet keksz és csoki darab közé rakva kiváló csemege lehet mindenki számára.
== Amire szükséged lehet ==
*Pillecukorhoz:
**8g zselatinpor
**3 evőkanál víz
**150 g porcukor
**1 evőkanál méz
**50 ml víz
*Beleforgatás:
**1 evőkanál étkezési keményítő
**1 evőkanál porcukor
== Figyelmeztetések ==
*A felforralt szirup forró, nagyon óvatosan bánj vele, amikor beletöltöd a zselatinos masszába.
*Ne spórold le az időt a massza felverésénél. Ha nem szánsz rá elég időt, az eredmény nem lesz olyan jó, ragacsos marad a massza. Inkább verd még egy kicsit tovább, ha bizonytalan vagy, hogy készen van e már.
== Kapcsolódó videók ==
<youtube>fPXJ1uobO_0</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
MEGJEGYZÉS: Az alábbi minta alapján add meg azokat a webcímeket és a hozzájuk tartozó rövid leírást, amit forrásként használtál, illetve szorosan a témához kapcsolódnak. Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!
* [http://aprosef.hu/hazi_pillecukor_recept Házi pillecukor]
* [http://www.nlcafe.hu/gasztro/20120621/pillecukor-hazilag-recept/ Pillecukor házilag]
[[Kategória:Étel-ital]]
A könnyű és puha pillecukor remek desszert lehet egy étkezés után, vagy éppen előtte. Nem kell azonban a boltba beszerezned, mert otthon is könnyedén elkészítheted, és így még azt is tudod ellenőrizni, milyen összetevő kerül bele.
== Lépések ==
#Készítsd elő a hozzávalókat, hogy ne közben kelljen minden összeszedegetned.
#Az összekevert masszát majd egy edénybe, vagy tálcába kell helyezned. Ezt is készítsd elő. Használhatsz mélyebb edény vagy tálcát is, a lényeg, hogy rakj bele sütőpapírt vagy folpackot és szórj rá keményítővel elkevert porcukrot.
#Tedd a zselatint egy tálba, és adj hozzá 3 evőkanál vizet.
#Egy másik tálba keverd össze a porcukrot, az 50 ml vizet és 1 evőkanál mézet. #Tedd fel főzni, és forrás után a legalacsonyabb fokozaton folyamatos kevergetés közben várd meg, míg a massza átlátszó, mézszerű szirup nem lesz.
#A zselatinos keverékhez adj egy kicsit a szirupból, és robotgéppel alaposan keverd el, hogy felolvadjon a zselatin. Majd folyamatos kavarás mellett a maradék szirupot is csorgasd bele a tálba. Így egyre fehérebb masszát kapsz, melyet kb. 6 perc után nagyobb fokozatra kapcsolva még pár percig verj fel. Az eredmény egy ragacsos massza, mely el kezd „felkúszni” a habverőre.
#A kész masszát
#*Rákanalazhatod az előkészített edényre, vagy tálcára.
#*Ha inkább csíkokban szeretnéd elkészíteni a pillecukrot, akkor töltsd bele a masszát egy habzsákba, vagy erősebb zacskóba, és húzz csíkokat vele a tálcára.
#Hagyd állni a masszát, amíg megkeményedik. Ez változó, hogy milyen hosszú idő, de legalább 90 percig hagyd állni.
#Ha már megfelelő az állaga a pillecukornak, akkor késsel vagy ollóval vágd fel, szórd be a keményítős porcukorral és tálald ízlésesen.
== Tippek ==
*A pillecukrot kedved szerint ízesítheted. Adhatsz a tésztához különböző extra hozzávalókat, amivel különlegesebbé teszed, ilyen például a kávé, cukorka, vanília aroma. Színeket pedig ételízesítővel varázsolhatsz. Merj kísérletezni, hogy megtaláld a saját ízedet.
*A kész pillecukrot megforgathatod különböző alapanyagokban például kókuszban, fahéjban.
*Tábortűznél akár egy kicsit megolvaszthatod a tűzön a pillecukrot, melyet keksz és csoki darab közé rakva kiváló csemege lehet mindenki számára.
== Amire szükséged lehet ==
*Pillecukorhoz:
**8g zselatinpor
**3 evőkanál víz
**150 g porcukor
**1 evőkanál méz
**50 ml víz
*Beleforgatás:
**1 evőkanál étkezési keményítő
**1 evőkanál porcukor
== Figyelmeztetések ==
*A felforralt szirup forró, nagyon óvatosan bánj vele, amikor beletöltöd a zselatinos masszába.
*Ne spórold le az időt a massza felverésénél. Ha nem szánsz rá elég időt, az eredmény nem lesz olyan jó, ragacsos marad a massza. Inkább verd még egy kicsit tovább, ha bizonytalan vagy, hogy készen van e már.
== Kapcsolódó videók ==
<youtube>fPXJ1uobO_0</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
MEGJEGYZÉS: Az alábbi minta alapján add meg azokat a webcímeket és a hozzájuk tartozó rövid leírást, amit forrásként használtál, illetve szorosan a témához kapcsolódnak. Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!
* [http://aprosef.hu/hazi_pillecukor_recept Házi pillecukor]
* [http://www.nlcafe.hu/gasztro/20120621/pillecukor-hazilag-recept/ Pillecukor házilag]
[[Kategória:Étel-ital]]