Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Beilleszkedni az új munkahelyen

20 bájt törölve, 2016. június 30., 08:26
nincs szerkesztési összefoglaló
# Minden reggel gondold végig, hogy mik lesznek a feladataid, ezzel is elkerülve a felkészületlenséget.
 # Fokozatosan nyílj meg és ügyelj arra, hogy őszinte legyél. Saját magadnak okozol gondot, ha olyan feladatokat is elvállalsz, amikhez nincs meg a kellő tapasztalatod. Ha jó munkahelyre kerültél, az őszinteséged többet fog érni, mint egy összecsapott és pontatlan munka. Természetesen a hiányosságokat pótolni kell. # Alakíts ki jó kapcsolatot és figyelj a környezetedre. Fontos a csapatmunka és jó érzés, ha kölcsönösen kedvelitek egymást azokkal, akikkel egy hajóban eveztek.
== Tippek ==
*Nem kell a legelső céges vacsoránál vagy iszogatásnál berúgni, tartogasd a pityókás énedet későbbre, amikor már mindenki jobban ismer.
* Ne beszélj ki senkit a háta mögött. Minden pletyka kiderül előbb-utóbb.
* Ne késs!
* Legyünk természetesek, kerüljük a manírokat. Sosem szimpatikus, ha valaki csak folyton „bevágódni” akar.
== Amire szükséged lehet ==
*Motiváltság.
* Kompetencia.
== Figyelmeztetések ==
* Kommunikálj őszintén, de nem kell mindent minden esetben kimondani. Pláne, ha tudod, hogy a másikat megsérted vele. Te vagy az új ember a csapatban, tanúsíts szerénységet. Ez a szakmai dolgokra természetesen nem mindig vonatkozik, ott igyekezz aktív lenni. * Érezni fogod mik azok a témák, amik nincsenek a kollégák ínyére. Kerüld ezeket. * Munkavállalói szempontból egészen más egy multinacionális vállalat, egy vállalkozás vagy a
közszféra egyik gazdasági szereplője munkavállalói szempontból*Érezni fogod mik azok a témák, amik nincsenek a kollégák ínyére. Kerüld ezeket. Azonban az emberi kapcsolatok
*Munkavállalói szempontból egészen más egy multinacionális vállalat, egy vállalkozás vagy a közszféra egyik gazdasági szereplője munkavállalói szempontból. Azonban az emberi kapcsolatok mindenhol ugyanúgy döntő jelentőségűek.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* Saját tapasztalat alapján.
[[Kategória:Munka-karrier]]
46
szerkesztés