966
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Zabpehelyből fasírtot készíteni? == Ha az ünnepi ételekkel már elteltél, esetleg a böjti időszakra készülsz, vagy csak valami könnyed étel…”
== Hogyan kell Zabpehelyből fasírtot készíteni? ==
Ha az ünnepi ételekkel már elteltél, esetleg a böjti időszakra készülsz, vagy csak valami könnyed ételre vágysz, akkor itt az idő, hogy kipróbáld a zabpehely fasírtot. Elkészítése nem igényel sok időt, és íze még a legnagyobb húsrajongókat is meghódítja.
== Lépések ==
#Futtasd meg a zabpelyhet olajon, hogy egy kicsit megpiruljon.
#A zabpelyhet engedd fel 5dl zöldséglevessel. A zöldséglevest leveskockával is helyettesítheted.
#Vedd le a tűzről a felengedett zabpelyhet és hagyd állni, míg magába nem szívja a leves teljes mennyiségét.
#Áztasd be vízbe a két zsemlét, és várd meg, míg megpuhulnak.
#A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra, vagy reszeld le.
#Keverd össze a zabpelyhet, zsemléket és a hagymákat és adj hozzá két tojást.
#Az így kapott masszát sóval, borssal és paprikával ízlés szerint ízesítsd.
#Formálj pogácsákat a masszából, és hempergesd meg őket zsemlemorzsába.
#Tegyél egy serpenyőbe olajat, várd meg míg felmelegszik, és süsd meg a pogácsákat.
#Amikor kellően átsült és megpirult a fasírt, tedd ki egy tálra hűlni.
#Helyezkedj kényelembe, és élvezd az ízeket. Ahhoz hogy még jobban essen a falat, oszd meg művedet családoddal, barátaiddal.
== Tippek ==
*Ha szeretnéd fokozni az ízeket, szóját is adhatsz a masszához.
*Ha túl híg a massza, akkor tegyél bele még egy kis zsemlemorzsát.
*A fasírtokat bármilyen körettel feltálalhatod, ez már csak a fantáziádon múlik.
== Amire szükséged lehet ==
*3 evőkanál olaj
*olaj a sütéshez
*25 dkg zabpehely
*5 dl víz (illetve még a zsemle áztatásához is kell egy kis mennyiség)
*2 zsemle
*húsleves vagy leveskocka
*2 tojás
*2 fej vöröshagyma
*2-3 gerezd fokhagyma
*paprika, só, bors
*zsemlemorzsa
== Figyelmeztetések ==
*A zöldséglevest vagy feloldott leveskockát főzd fel és csak utána öntsd rá a zabpehelyre.
*Az olaj nagyon könnyen felforrósodik, ezért csak óvatosan tedd bele a fasírtokat az olajba.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
*Édesanyám receptje
*[http://www.nosalty.hu/recept/zabpehelyfasirt]
[[Kategória:Étel-ital]]
Ha az ünnepi ételekkel már elteltél, esetleg a böjti időszakra készülsz, vagy csak valami könnyed ételre vágysz, akkor itt az idő, hogy kipróbáld a zabpehely fasírtot. Elkészítése nem igényel sok időt, és íze még a legnagyobb húsrajongókat is meghódítja.
== Lépések ==
#Futtasd meg a zabpelyhet olajon, hogy egy kicsit megpiruljon.
#A zabpelyhet engedd fel 5dl zöldséglevessel. A zöldséglevest leveskockával is helyettesítheted.
#Vedd le a tűzről a felengedett zabpelyhet és hagyd állni, míg magába nem szívja a leves teljes mennyiségét.
#Áztasd be vízbe a két zsemlét, és várd meg, míg megpuhulnak.
#A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra, vagy reszeld le.
#Keverd össze a zabpelyhet, zsemléket és a hagymákat és adj hozzá két tojást.
#Az így kapott masszát sóval, borssal és paprikával ízlés szerint ízesítsd.
#Formálj pogácsákat a masszából, és hempergesd meg őket zsemlemorzsába.
#Tegyél egy serpenyőbe olajat, várd meg míg felmelegszik, és süsd meg a pogácsákat.
#Amikor kellően átsült és megpirult a fasírt, tedd ki egy tálra hűlni.
#Helyezkedj kényelembe, és élvezd az ízeket. Ahhoz hogy még jobban essen a falat, oszd meg művedet családoddal, barátaiddal.
== Tippek ==
*Ha szeretnéd fokozni az ízeket, szóját is adhatsz a masszához.
*Ha túl híg a massza, akkor tegyél bele még egy kis zsemlemorzsát.
*A fasírtokat bármilyen körettel feltálalhatod, ez már csak a fantáziádon múlik.
== Amire szükséged lehet ==
*3 evőkanál olaj
*olaj a sütéshez
*25 dkg zabpehely
*5 dl víz (illetve még a zsemle áztatásához is kell egy kis mennyiség)
*2 zsemle
*húsleves vagy leveskocka
*2 tojás
*2 fej vöröshagyma
*2-3 gerezd fokhagyma
*paprika, só, bors
*zsemlemorzsa
== Figyelmeztetések ==
*A zöldséglevest vagy feloldott leveskockát főzd fel és csak utána öntsd rá a zabpehelyre.
*Az olaj nagyon könnyen felforrósodik, ezért csak óvatosan tedd bele a fasírtokat az olajba.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
*Édesanyám receptje
*[http://www.nosalty.hu/recept/zabpehelyfasirt]
[[Kategória:Étel-ital]]