966
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Lépések
== Lépések ==
# A tészta hozzávalóit keverd össze jól gyúrható tésztává. Szedd szét öt egyenlő részre, majd nyújtsd ki formára. Süss elő ezek közül 3 tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsiben (a maradék 2 az alja és a teteje lesz a sütinek, amiket így nem kell elősütni), így jóval csökkented a sütemény sütési idejét. Egy-egy tésztalapnak elég öt perc a sütőben.
# Amíg sülnek a tésztalapok, addig elkezdheted összeállítani a töltelékeket. A töltelékek összetevői ízlés és igény szerint változtathatóak. Cukor helyett használhatsz csupán mézet is.
# Jöhet a finomságok halmozása. A különböző rétegeket próbáld ugyanolyan vastagságúra elkészíteni: először a mákos tölteléket borítsd rá és egyengesd el. Erre jöhet a második tésztaréteg és a betonsűrű szilvalekvár. Minden tésztaréteget szurkálj meg picit villával. A harmadik tésztára halmozd a diós emeletet, majd a negyedikre az almásat. Végül jöhet a legfelső tészta, amit kenj le tojással, így sül meg szép pirosra.
# Ha elősütötted a középső rétegeket, akkor a süti sütési ideje lecsökken kb. 50 percre 170°-on.
== Tippek ==