2 pohár jég
Tej, tejszín, cukor, édesítő, vaníliafagylalt, tejszínhab ízlés szerint''
'''Elkészítés:'''
'''1. lépés: A szűrő előkészítése'''
Vedd elő a dugattyús kávéfőződ és tegyél bele egy papír kávészűrőt.
Önts 50 ml forró vizet a papírszűrő teljes felületére, kellemes melegágyat készítve a kávéőrleménynek. Ezután öntsd ki a vizet, erre csak az előmelegítés miatt van szükség.
'''2. lépés: Pontos adagolás'''
Mérj ki 4 evőkanálnyi őrölt kávét minden 2 deciliter kávé készítéséhez, és tedd bele az előmelegített szűrőbe.
'''''Tipp:''
A jegeskávékat mindig kétszer olyan erősre kell főzni, mint a hagyományos forró italokat.'''
'''3. lépés: Az ízek felszabadítása'''
Töltsd fel a French press (dugattyús) kávéfőzőt forró vízzel félig, vagy amíg teljesen el nem lepik a kávéőrleményt. Adj 10 másodpercet a kávénak, hogy a kávéőrlemény egyenletesen benedvesedjen, és kiengedje különleges aromáját.
'''4. lépés: Kiteljesítés'''
Lassan, körkörös mozdulatokkal öntsd hozzá a maradék vizet úgy, hogy a megduzzadt kávéőrlemény minden részét elfedje.
'''5. lépés: Jöhet a jég'''
Töltsd fel a kávéspoharakat jéggel, és finoman önts rá a frissen elkészült kávé. Amint kihűl, ízesítsd ízlésed szerint és máris fogyasztható.
A Starbucks az afrikai Kenya kávéőrleményét javasolja a tökéletes jegeskávéhoz, amely egzotikus gyümölcsös, citrusos aromája tovább fokozza a hideg kávé frissítő élményét.
'''Érdekesség a Starbucks Kenya kávéőrleményről:'''
A Kenyából származó kávé különleges citrusos aromáját az afrikai kis kávéfarmokat körülölelő citrusfáknak köszönheti, amelyeket a termelők a helyi legfőbb kártevők, az elefántok távol tartására ültettek. Összességében tehát a világ legnagyobb szárazföldi emlősei járultak hozzá a kenyai kávé semmivel sem összehasonlítható, citrusos karakteréhez. Ennek tiszteletére találhatjátok meg minden Starbucks Kenya kávéőrlemény csomagolásán az elefántot.
== Lépések ==