154
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Lépések
#*6 dkg őrölt mandula (kihagyható)
#*A csokoládét megolvasztva, mindent egybeöntve összekeverjük a hozzávalókat, akár össze is turmixolhatjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt kör alakú tepsibe beleöntjük, és a 160 fokos előmelegített sütőbe behelyezzük. Körülbelül 50-60 perc alatt megsül, de érdemes tűpróbával tesztelni.
#'''Mialatt a tészta sül, érdemes elkészíteni a krémet, melyhez a hozzávalók:'''
#*4 tojássárgája
#*2 tojás
#*25 dkg mascarpone
#*Kockázzuk fel a vajat. A mascarpone és a vaj kivételével keverjük össze a hozzávalókat, majd lassú tűzőn kavarjuk sűrűre. miután elkezd besűrűsödni, adjuk hozzá a vajdarabkákat. Főzzük puding állagúra, majd hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, jól keverjük össze őket, amíg hab állagú nem lesz, majd száműzzük a hűtőbe legalább 1-1,5 órára.
#'''Miután kihűlt a krém, állítsuk össze a tortát. ''' Tálalás szempontjából többféle variáció is létezik, csakis fantáziánk szabhat neki határt!
#*Mini falatkák: vágjuk fel kockákra a piskótát, majd osszuk szét őket kis tálkákba. Ezután a krémet arányosan öntsük szét az egyes tálak között. Keverjük össze, és kész is citromos-málnás csokis piskóta desszertünk.
#*Torta: Hagyhatjuk egyben is a piskótát és készíthetünk belőle tortát. A krémtől függően hagyhatjuk egyben is akár a piskótát, amit leöntünk a krémmel, egyenletesen eloszlatva rajta. Ha pedig krémesebb, könnyebb tortára vágyunk, vágjuk ketté a piskótát, a krémet pedig oszlassuk el a piskóták között, illetve a torta tetején.
#'''Díszítsük a tortát: ''' Fahéjjal, csokireszelékkel és málnadarabokkal. A fehércsoki-reszelék harmonizál a citromkémmel és a sötétebb csokidarabkákkal.
== Tippek ==