966
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Lépések
#Jó megoldás lehet, hogy a minőségi, jó pörkölésű kávébabot magadnak őröld le darálóval, majd frissen főzd és idd meg. Ilyenkor biztosan aromadús, finom kávét kapsz végeredményként. Ehhez három fő komponensre kell figyelned:
#*A jó eszpressó 20-25 mp alatt készül el, ami elegendő idő ahhoz, hogy a forró vízbe kioldódjanak a megfelelő íz-, és aromaanyagok, viszont a káros és rossz ízt okozó kémiai anyagok nem kerülnek bele az italba. Az eszpresszó emellett sok kávéital alapja.
#*Pörköléstől függően különböző ízű, hatású és aromájú kávék készülnek. Vásárlás előtt olvasd el mi áll a csomagoláson.[http://www.kavezona.hu/kave-porkolesi-tipusok.html A pörkölések típusairól itt olvashatsz] #*Jó daráló darálót és kávéfőzőkávéfőzőt használj.
#A kávé ne töltsön be étkezéshelyettesítő funkciót az életedbe!
#Ha életviteled miatt időnként 24 órán át tartó hatást vársz a kávétól, akkor alacsony koffeintartalmú kávét válassz, gyakrabban fogyasztva. Ám ne vidd túlzásba ezt sem, mert hamar kimerülhet a szervezeted.
== Tippek ==