Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell fokhagymakrémlevest készíteni? == A fokhagymakrémleves előnye, hogy bármilyen idényben nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, és emellett mé…”
== Hogyan kell fokhagymakrémlevest készíteni? ==
A fokhagymakrémleves előnye, hogy bármilyen idényben nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, és emellett még nagyon egészséges is, és talán még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira.
== Lépések ==
#''' Leveskockából főzzünk erőlevest vagy húslevest!''' 1 liter vízből forralás után erőleves vagy húsleves kocka segítségével főzzünk leves alapot, amit majd később hozzáönthetünk a hagymához!
#''' Tisztítsuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát!''' Elsőként pucoljuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd mindkettőt vágjuk apró darabokra! A hagymákat szeletelő gépben is felaprózhatjuk, de az is lehet, hogy a fokhagymát fokhagymanyomón keresztül nyomjuk majd bele az edénybe.
# '''Pároljuk meg a hagymát!''' Egy kevés olajon pároljuk meg a hagymákat! A legjobb, ha mindezt olíva olajon tesszük, de ha valaki nem szereti a napraforgó olaj is megfelel a célnak.
# '''Adjunk hozzá a lisztet!''' Szórjuk rá a kb. 2 evőkanál lisztet a hagymára, és egy nagyon picit pirítsuk tovább, de csak addig, amíg még világos színű marad!
# '''Tegyük hozzá az előre elkészített leves alapot!''' Ezt követően öntsük hozzá a már előre elkészített leves alapot, és keverjük csomómentesre!
# '''Adjuk hozzá a tejszínt!''' Először a tejszínt keverjük össze 2 evőkanál étkezési keményítővel, majd öntsük hozzá a leveshez!
# '''Fűszerezzük és forraljuk össze a levest!''' Sóval és fehér borssal ízesítsük a levest, esetleg ízlés szerint szerecsendiót is használhatunk a még jobb ízélmény érdekében! Ha ezzel megvagyunk, sűrű kavargatás mellett még egyszer forraljuk össze az egészet, és addig főzzük, amíg krémes állagúvá nem válik!
== Tippek ==
* Díszítésként friss apróra vágott petrezselymet és reszelt sajtot használjunk!
* Tálaláskor vajas és/vagy sajtos pirítóssal szolgáljuk fel a levest!
== Amire szükséged lehet ==
* Kb. 12 fokhagymagerezd, ami kb. 2-3 fej fokhagymának felel meg.
* 1 kisebb fej vöröshagyma.
* 3-4 evőkanál étolaj/ olíva olaj
* 1 liter víz
* 1 leveskocka
* fokhagymanyomó vagy szeletelő gép
* Kb. 2 evőkanál liszt
* 1,5 -2 dl tejszín
* 2 evőkanál étkezési keményítő
* só
* fehér bors
* ízlés szerint szerecsendió
* friss petrezselyem
* reszelt sajt
* pirítós
== Figyelmeztetések ==
* Amikor az erőlevest hozzáöntjük a liszttel párolt hagymához, akkor a levet fokozatosan adagoljuk a hagymához, hogy ne legyen csomós a leves! Az addig beleöntött részt pedig először mindig keverjük csomómentesre!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.mindmegette.hu/fokhagymakremleves.recept Mindmegette.hu: Fokhagymakrémleves]
* [http://www.nosalty.hu/fokhagymakremleves_3_recept_9148 No Salty: Fokhagymakrémleves]
A fokhagymakrémleves előnye, hogy bármilyen idényben nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, és emellett még nagyon egészséges is, és talán még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira.
== Lépések ==
#''' Leveskockából főzzünk erőlevest vagy húslevest!''' 1 liter vízből forralás után erőleves vagy húsleves kocka segítségével főzzünk leves alapot, amit majd később hozzáönthetünk a hagymához!
#''' Tisztítsuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát!''' Elsőként pucoljuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd mindkettőt vágjuk apró darabokra! A hagymákat szeletelő gépben is felaprózhatjuk, de az is lehet, hogy a fokhagymát fokhagymanyomón keresztül nyomjuk majd bele az edénybe.
# '''Pároljuk meg a hagymát!''' Egy kevés olajon pároljuk meg a hagymákat! A legjobb, ha mindezt olíva olajon tesszük, de ha valaki nem szereti a napraforgó olaj is megfelel a célnak.
# '''Adjunk hozzá a lisztet!''' Szórjuk rá a kb. 2 evőkanál lisztet a hagymára, és egy nagyon picit pirítsuk tovább, de csak addig, amíg még világos színű marad!
# '''Tegyük hozzá az előre elkészített leves alapot!''' Ezt követően öntsük hozzá a már előre elkészített leves alapot, és keverjük csomómentesre!
# '''Adjuk hozzá a tejszínt!''' Először a tejszínt keverjük össze 2 evőkanál étkezési keményítővel, majd öntsük hozzá a leveshez!
# '''Fűszerezzük és forraljuk össze a levest!''' Sóval és fehér borssal ízesítsük a levest, esetleg ízlés szerint szerecsendiót is használhatunk a még jobb ízélmény érdekében! Ha ezzel megvagyunk, sűrű kavargatás mellett még egyszer forraljuk össze az egészet, és addig főzzük, amíg krémes állagúvá nem válik!
== Tippek ==
* Díszítésként friss apróra vágott petrezselymet és reszelt sajtot használjunk!
* Tálaláskor vajas és/vagy sajtos pirítóssal szolgáljuk fel a levest!
== Amire szükséged lehet ==
* Kb. 12 fokhagymagerezd, ami kb. 2-3 fej fokhagymának felel meg.
* 1 kisebb fej vöröshagyma.
* 3-4 evőkanál étolaj/ olíva olaj
* 1 liter víz
* 1 leveskocka
* fokhagymanyomó vagy szeletelő gép
* Kb. 2 evőkanál liszt
* 1,5 -2 dl tejszín
* 2 evőkanál étkezési keményítő
* só
* fehér bors
* ízlés szerint szerecsendió
* friss petrezselyem
* reszelt sajt
* pirítós
== Figyelmeztetések ==
* Amikor az erőlevest hozzáöntjük a liszttel párolt hagymához, akkor a levet fokozatosan adagoljuk a hagymához, hogy ne legyen csomós a leves! Az addig beleöntött részt pedig először mindig keverjük csomómentesre!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.mindmegette.hu/fokhagymakremleves.recept Mindmegette.hu: Fokhagymakrémleves]
* [http://www.nosalty.hu/fokhagymakremleves_3_recept_9148 No Salty: Fokhagymakrémleves]