375
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell bruschettát készíteni? == A bruschetta egy könnyed olasz étel, melyet hidegen, előételként fogyasztanak. Elkészítése hihetetlenül egyszerű és…”
== Hogyan kell bruschettát készíteni? ==
A bruschetta egy könnyed olasz étel, melyet hidegen, előételként fogyasztanak. Elkészítése hihetetlenül egyszerű és gyors. Eredetileg csak a pirítós, a fokhagyma és az olívaolaj hármasára épült, de ma már sokféle változata létezik. Legismertebb és leghétköznapibb a paradicsomos feltétű, melyet most ismertetni fogunk.
== Lépések ==
# Készítsük elő az alapanyagokat! Mossuk meg a paradicsomokat, és egyúttal távolítsuk el a csumáját is. Pucoljuk meg a kellő mennyiségű fokhagymát is.
# Vágjuk apróra a paradicsomot és a fokhagymát! Utóbbit fokhagymanyomóval is megoldhatjuk, a lényeg, hogy a lehető legapróbb kockákra szeljük a paradicsomot. A fokhagyma csak a pikáns íze miatt elengedhetetlen.
# Aprítsuk fel a friss bazsalikomleveleket is!
# Tegyük egy tálba az eddigi hozzávalókat!
# Öntsük rá az extra szűz olívaolajat, majd ízesítsük sóval és borssal!
# Keverjük össze és hagyjuk állni legalább 1 órát!
# Közvetlen fogyasztás előtt pirítsuk meg a kenyérszeletek mindkét oldalát!
# Végül tegyünk bőven a paradicsomos raguból a kenyérszeletekre!
== Tippek ==
* Az olaszos íz fokozásához a fűszerezéskor használhatunk még egy csipetnyi oregánot is a szárított verzióból, vagy a szintén frisset, de akkor ezt is aprítani kell a bazsalikommal együtt.
* Ha nincs időnk állni hagyni a ragut az összeérés érdekében, akkor olaj nélkül keverjük össze a paradicsomot a fűszerekkel. Ebben az esetben az olívaolajat majd a tálaláskor, közvetlenül a kenyérre öntsük és csak azután tegyük rá a ragut.
* Extraként tehetünk rá mozzarellát is a ragus kenyérszeletekre.
== Amire szükséged lehet ==
* 4 db paradicsom
* 1-4 gerezd fokhagyma, ez ízlés kérdése
* 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
* friss bazsalikom, kb 8 levél
* oregano, lehet friss is és szárított is
* kevés só
* őrölt bors ízlés szerint
* 6-8 kenyérszelet
* szeletelt mozzarella sajt
== Figyelmeztetések ==
* A fokhagyma rendkívül erős fűszerszerű zöldség, sokan nem szeretik intenzív íze miatt, ezért először inkább kevesebbel dolgozzunk!
== Kapcsolódó videók ==
Angolul tudóknak, vagy aki szeretne képi segítséget, azoknak itt egy remek videó Laura Vitale-től. Ő használ lilahagymát is, de ez is tulajdonképpen csak egy extra és választható összetevő.
<youtube>nCC1d52o-rI</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.mindmegette.hu/bruschetta-ii.recept Bruschetta]
* [http://www.nosalty.hu/recept/paradicsomos-bruschetta Paradicsomos bruschetta]
* [http://www.tutireceptek.hu/paradicsomos-bruschetta Paradicsomos bruschetta 2]
[[Kategória:Étel-ital]]
A bruschetta egy könnyed olasz étel, melyet hidegen, előételként fogyasztanak. Elkészítése hihetetlenül egyszerű és gyors. Eredetileg csak a pirítós, a fokhagyma és az olívaolaj hármasára épült, de ma már sokféle változata létezik. Legismertebb és leghétköznapibb a paradicsomos feltétű, melyet most ismertetni fogunk.
== Lépések ==
# Készítsük elő az alapanyagokat! Mossuk meg a paradicsomokat, és egyúttal távolítsuk el a csumáját is. Pucoljuk meg a kellő mennyiségű fokhagymát is.
# Vágjuk apróra a paradicsomot és a fokhagymát! Utóbbit fokhagymanyomóval is megoldhatjuk, a lényeg, hogy a lehető legapróbb kockákra szeljük a paradicsomot. A fokhagyma csak a pikáns íze miatt elengedhetetlen.
# Aprítsuk fel a friss bazsalikomleveleket is!
# Tegyük egy tálba az eddigi hozzávalókat!
# Öntsük rá az extra szűz olívaolajat, majd ízesítsük sóval és borssal!
# Keverjük össze és hagyjuk állni legalább 1 órát!
# Közvetlen fogyasztás előtt pirítsuk meg a kenyérszeletek mindkét oldalát!
# Végül tegyünk bőven a paradicsomos raguból a kenyérszeletekre!
== Tippek ==
* Az olaszos íz fokozásához a fűszerezéskor használhatunk még egy csipetnyi oregánot is a szárított verzióból, vagy a szintén frisset, de akkor ezt is aprítani kell a bazsalikommal együtt.
* Ha nincs időnk állni hagyni a ragut az összeérés érdekében, akkor olaj nélkül keverjük össze a paradicsomot a fűszerekkel. Ebben az esetben az olívaolajat majd a tálaláskor, közvetlenül a kenyérre öntsük és csak azután tegyük rá a ragut.
* Extraként tehetünk rá mozzarellát is a ragus kenyérszeletekre.
== Amire szükséged lehet ==
* 4 db paradicsom
* 1-4 gerezd fokhagyma, ez ízlés kérdése
* 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
* friss bazsalikom, kb 8 levél
* oregano, lehet friss is és szárított is
* kevés só
* őrölt bors ízlés szerint
* 6-8 kenyérszelet
* szeletelt mozzarella sajt
== Figyelmeztetések ==
* A fokhagyma rendkívül erős fűszerszerű zöldség, sokan nem szeretik intenzív íze miatt, ezért először inkább kevesebbel dolgozzunk!
== Kapcsolódó videók ==
Angolul tudóknak, vagy aki szeretne képi segítséget, azoknak itt egy remek videó Laura Vitale-től. Ő használ lilahagymát is, de ez is tulajdonképpen csak egy extra és választható összetevő.
<youtube>nCC1d52o-rI</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.mindmegette.hu/bruschetta-ii.recept Bruschetta]
* [http://www.nosalty.hu/recept/paradicsomos-bruschetta Paradicsomos bruschetta]
* [http://www.tutireceptek.hu/paradicsomos-bruschetta Paradicsomos bruschetta 2]
[[Kategória:Étel-ital]]