1 859
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell pikáns gyümölcsteát főzni? == A hagyományos gyümölcsteát néhány finomság hozzáadásával igazán ünnepivé varázsolhatjuk. Különleges arom…”
== Hogyan kell pikáns gyümölcsteát főzni? ==
A hagyományos gyümölcsteát néhány finomság hozzáadásával igazán ünnepivé varázsolhatjuk. Különleges aromája lévén karácsonyi ital lehet belőle, alkohol helyett is fogyaszthatjuk, de a teaimádók újfajta ízeket is felfedezhetnek a teák világában.
== Lépések ==
#Áztassunk néhány napig 1 dl rumban 10 dkg mazsolát!
#Karamellizáljuk egy edényben a barna cukrot, majd öntsük fel forró vízzel!
#Tegyünk négy hőálló ( 2dl-es) üvegpohárba egy-egy kanál gyümölcstea-keveréket, amelyre öntsük rá a karamelloldatot. Pár percig várjunk, amíg a karamelles főzet átjárja a gyümölcsdarabokat. Ezután kanalazzuk a pohárba a rumban érlelt mazsolát is!
#Mossuk meg a narancsot és a citromot, vágjunk vékony csíkokat a héjukból, majd facsarjuk ki őket. A levüket külön kínáljuk a teához, így mindenki ízlés szerint ízesítheti vele.
#Tegyünk néhány narancs- és citromhéjcsíkot a teába, a többivel pedig díszítsük a pohár szélét! Adjunk kiskanalat is a csészéhez, amellyel a tea elfogyasztása után ki lehet kanalazni a gyümölcsdarabokat és a mazsolát!
== Tippek ==
*Mi is aszalhatunk vagy kandírozhatunk gyümölcsöket, amelyeket felhasználhatunk a pikáns tea elkészítéséhez.
*Valódi gyümölcsdarabokat tartalmazó teakeverék helyett filteres erdei gyümölcsös, áfonyás vagy feketeribizlis teát is használhatunk.
*Ha alkoholmentes teát szeretnénk készíteni, akkor rumban érlelt mazsola helyett csak rumaromát cseppentsünk a teába.
== Amire szükséged lehet ==
*10 dkg mazsola
*1 dl rum
*4 kávéskanál barna cukor
*8 dl víz
*4 evőkanál gyümölcstea-keverék
*1 narancs
*1 citrom
== Figyelmeztetések ==
*Figyeljünk oda a cukor megolvasztására, karamellizálására, mert könnyen leéghet!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* Saját recept
[[Kategória:Étel-ital]]
A hagyományos gyümölcsteát néhány finomság hozzáadásával igazán ünnepivé varázsolhatjuk. Különleges aromája lévén karácsonyi ital lehet belőle, alkohol helyett is fogyaszthatjuk, de a teaimádók újfajta ízeket is felfedezhetnek a teák világában.
== Lépések ==
#Áztassunk néhány napig 1 dl rumban 10 dkg mazsolát!
#Karamellizáljuk egy edényben a barna cukrot, majd öntsük fel forró vízzel!
#Tegyünk négy hőálló ( 2dl-es) üvegpohárba egy-egy kanál gyümölcstea-keveréket, amelyre öntsük rá a karamelloldatot. Pár percig várjunk, amíg a karamelles főzet átjárja a gyümölcsdarabokat. Ezután kanalazzuk a pohárba a rumban érlelt mazsolát is!
#Mossuk meg a narancsot és a citromot, vágjunk vékony csíkokat a héjukból, majd facsarjuk ki őket. A levüket külön kínáljuk a teához, így mindenki ízlés szerint ízesítheti vele.
#Tegyünk néhány narancs- és citromhéjcsíkot a teába, a többivel pedig díszítsük a pohár szélét! Adjunk kiskanalat is a csészéhez, amellyel a tea elfogyasztása után ki lehet kanalazni a gyümölcsdarabokat és a mazsolát!
== Tippek ==
*Mi is aszalhatunk vagy kandírozhatunk gyümölcsöket, amelyeket felhasználhatunk a pikáns tea elkészítéséhez.
*Valódi gyümölcsdarabokat tartalmazó teakeverék helyett filteres erdei gyümölcsös, áfonyás vagy feketeribizlis teát is használhatunk.
*Ha alkoholmentes teát szeretnénk készíteni, akkor rumban érlelt mazsola helyett csak rumaromát cseppentsünk a teába.
== Amire szükséged lehet ==
*10 dkg mazsola
*1 dl rum
*4 kávéskanál barna cukor
*8 dl víz
*4 evőkanál gyümölcstea-keverék
*1 narancs
*1 citrom
== Figyelmeztetések ==
*Figyeljünk oda a cukor megolvasztására, karamellizálására, mert könnyen leéghet!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* Saját recept
[[Kategória:Étel-ital]]