== Lépések ==
# '''Magválasztásnál fontos figyelembe venni az adott fajta igényeit''': milyen talajt, mennyi fényt és milyen hőmérsékletet szeret.
# '''Mag előkészítése''': Egyes virágok magjait be kell áztatni, rétegezni (azaz egy kis darabot le kell csípni a mag héjából), vagy stratifikálni (hosszabb ideig hűtőben tartani) a csírázáshoz. Ezért olvasd el a mag csomagolásán lévő utasításokat.
# '''Ültetés''': Tölts be egy cserepet vagy magvető tálcát jó minőségű, jól szellőző virágfölddel. Szórd rá a magokat, majd fedd be őket egy kis réteg földdel. A legtöbb mag esetében a magokat annyi földdel kell befedni, amennyi kétszerese a magok méretének.
# '''Öntözés''': Öntözd meg a magokat finoman. A cél az, hogy a talaj nedves legyen, de ne legyen túl nedves, mert az gátolhatja a csírázást.
# '''Gondozás''': Tartsd a talajt állandóan nedvesen, de soha ne legyen túl nedves. Amint a növények elkezdenek növekedni, fokozatosan csökkentsd az öntözés mennyiségét.
# '''Átültetés''': Amikor a palánták már erősek, és rendelkeznek néhány igazi levéllel (nem csak a csírázáskor megjelenő ún. kotyledonokkal), átültetheted őket nagyobb cserépbe vagy a kertbe, ahol véglegesen nőni fognak.
== Tippek ==