Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell megóvni zománcfestékkel a fémkerítéseinket az időjárás viszontagságaitól? ==
[[Fájl:Kerites-festes-0.jpg|right]]A kertekben általában számos fémfelület található, amelyek az évek során komoly környezeti hatásoknak vannak kitéve: az esőnek, a hónak, az erős UV-sugárzásnak és a hőingadozásnak bizony még egy masszív fémkerítés sem áll tartósan ellen, ezért fontos, hogy megfelelő alapozással és festéssel megóvjuk. Nézzük, hogyan is kell a fémkerítés szépségét, tartósságát erre alkalmas alapozó és fedőréteg felvitelével hosszútávra biztosítani!
# '''A fedőréteg felvitele''': Ha megszáradt az alapozó, vagy olyan festéket választottunk, ami alapozót is tartalmaz, akkor jöhet a fedőréteg használata. A zománcfestéket egymás után két rétegben vigyük fel! Az alapozásnál már jelzett módon figyelünk arra, hogy a festék mindenhová, a legkisebb résekbe is eljusson! Az első réteg után mindenképpen várjuk meg, hogy a festék teljesen megszáradjon. A második réteget csak utána vigyük fel!
== Tippek == [[Fájl:Kerites-festes-1.jpg]]
* Az alapozó, illetve a fedőrétegek felvitele történhet szórópisztoly segítségével is, ám ez a megoldás kevésbé alkalmas arra, hogy kitöltse a rejtettebb helyeket. Utána mindenképpen ecsettel is érdemes felvinni a festéket a kimaradt apróbb részekre.
* Ha a kerítés formája engedi, akkor a festék felvitelére használhatunk hengert is.
3 567
szerkesztés