Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Tavasszal gondozni a gyepet

4 bájt hozzáadva, 2021. március 24., 07:17
Lépések
#* Ha géppel végezzük a műveletet, először egy félreeső kisebb részen próbáljuk ki, így elkerülhetjük, hogy a rosszul beállított gép mélyen ”beleszántson” a gyepünkbe.
#* Először csak kisebb mélységben haladjunk át a területen hosszában, majd a következő fordulóban állítsuk a gépet eggyel mélyebb fokozatra és így toljuk át a területen még egyszer, de most keresztirányban.
#* A kiszedett részeket összeszedhetjük lombseprűvel, de ha időt szeretnénk O1G megtakarítani, akkor egy nagyobb teljesítményű benzinmotoros fűnyíróval „felszippanthatjuk” azokat. Ha így is járunk el, azért érdemes még átkapirgálni a területet, mert azért ez a módszer sem teljesen tökéletes, de még mindig jobb, mint egy egész napos gereblyézés.
#* Nem probléma az, ha a gyepszellőztető kicsit felbolygatja a talaj legfelső részét, így legalább a talajlazítás is megtörtént. Ennek köszönhetően a talaj és a gyökérzet jobban levegőzik, és a gyep több tápanyaghoz jut.
# '''Trágyázzunk!''' A tavaszi indító gyeptrágyák általában nagyon hasonló összetételűek, tehát különbség leginkább az árban lehet, de azért érdemes megjegyezni, hogy ebben az esetben is legtöbbször a drágább a jobb, mivel ezek a kijuttatást követően még 3-6 hónapon keresztül adagolják a szükséges tápanyagokat. A tavaszi gyeptrágyák általában nitrogéntúlsúlyosak, ezért a kijuttatását követően mindenképpen öntözzük be a területet, vagy pedig végezzük azt, amikor esik az eső.
Névtelen felhasználó