Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Decoupage technikával üveg mécsestartót készíteni

41 bájt hozzáadva, 2016. december 22., 20:05
Lépések
== Lépések ==
# Keress egy számodra tetszetős formájú '''befőttes üveget''', aminek legalább akkora a szája, hogy bele tudj helyezni egy teamécsest.
# Fontos, hogy ha van az üvegen címke, azt próbáld meg teljesen eltávolítani. Tisztítsd meg és töröld szárazra az üveget.
# Miután így előkészítetted az üveget, vedd magad elé a kiválasztott '''szalvétát vagy decoupage papírt'''. Ahhoz, hogy ki tudd vágni a megfelelő méretűre a szalvétát/papírt, terítsd be vele az üveget úgy, ahogy rá szeretnéd majd ragasztani. Ennek alapján vágd ki a szükséges darabot.
# Ha szalvétáról van szó, akkor szedd szét óvatosan a rétegeit (van, amelyik szalvéta csak kettő, de van, amelyik háromrétegű). A legfelső rétegét fogod használni.
# Az üveg felületét kend be '''decoupage ragasztóval ''' ott, ahová a szalvétát/papírt ragasztani fogod. Ezután rögtön simítsd az üvegre a szalvétát/papírt, majd hagyd egy kicsit száradni (kb. 10 perc).
# Kend át még egyszer vékonyan a megszáradt felületet, így lesz tartós és lakkhatású a munkád.
# Újra várj 10 percet a '''száradással'''.# Az üveg '''további díszítéséhez ''' használj színben hozzáillő selyemszalagot vagy zsinórt: tekerd körbe vele párszor az üveg száját, majd köss rá masnit. A hatás kedvéért kétféle szalaggal is körbetekerheted.
# A masnira vagy az üvegre ragasztópisztollyal még rögzíthetsz bármilyen dekorációs kelléket.
# Ha kész vagy a dekorálással, helyezz egy '''teamécsest ''' a mécsestartóba. Gyújtsd meg a mécsest és helyezd olyan helyre, ahol minél többen '''gyönyörködhetnek ''' majd benne. 
== Tippek ==
966
szerkesztés