Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Ízletesen elkészíteni a nyulat

2 650 bájt hozzáadva, 2015. január 28., 20:42
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell ízletesen elkészíteni a nyulat? == A nyúl a fehér húsok közül az egyik legkevésbé fogyasztott húsféle a magyarok konyhájában. Íze leginkább…”
== Hogyan kell ízletesen elkészíteni a nyulat? ==

A nyúl a fehér húsok közül az egyik legkevésbé fogyasztott húsféle a magyarok konyhájában. Íze leginkább a baromfiéhoz fogható, kissé édesebb beütéssel. A nyúl azontúl, hogy különleges gasztronómiai fogás, rengeteg tápanyagot és vitamint is tartalmaz. Itt az idő, hogy új ízeket hozz be a konyhádba.



== Lépések ==

# Ha még nincs szétszedve a nyúl, akkor vágd szét nagyobb darabokra (comb, gerinc, stb.).
#Tépj le akkora alufólia-darabokat, amekkorákba egyesével beleférnek majd a húsok.
#Az alufóliákra helyezz 1-1 almaszeletet, ami puhítja és édesíti majd, valamint az esetleges vadas ízt magába szívja.
#Az almaszeletekre helyezz 1-1 szelet bacont/füstölt (császár)szalonnát.
#Az előzőleg megnyúzott, sózott, fokhagymával tűzdelt húsokat fektesd rájuk.
#A húsok tetejét rozmaringgal és bazsalikommal ízesítsd, majd a fóliába légmentesen bugyoláld be őket.
#Előre melegített sütőben 180 fokon, kb. 1 órát süsd a húst.
#Pirítás céljából alufólia nélkül visszateheted még a nyuszit kicsit a sütőbe.
#Köretként készíts gyümölcsös köretet, például vajas ananászt. Az ananász nem csupán desszertként vagy díszítésként funkcionálhat, hanem ha az ananászkarikákat forró vajon megpirítjuk, akkor köretként a nyúlhús koronája lehet.

== Tippek ==

*Késsel óvatosan szúrj a húsba, hogy a fokhagymagerezdeket bele tudd helyezni, aminek az íze így jobban átjárja majd!
*Ha nem szereted az ananászt, akkor szeder-, vagy áfonyalekvárral is tálalhatod a finom falatokat.


== Amire szükséged lehet ==

*Alufólia
*Fűszerek: rozmaring, bazsalikom
*Alma
*Bacon/füstölt, húsos szalonna
*Fokhagyma
*Nyúl
*Só
*Ananász

== Figyelmeztetések ==

*A rozmaring erős fűszer, így csak óvatosan adagold. Elég belőle pár tűlevél 1 nyúlcombra.
*Amikor kibontod a megsült húsokat az alufóliából, vigyázz, hogy ne hajolj fölé, mert könnyen megégethet a kicsapó forró gőz.
*Ha a húsokat nem akarod egyenként becsomagolni, akkor a tepsit fedd le alufóliával, majd mikor a hús nagyjából megpuhult, pirítás céljából vedd le az alufóliát. Ilyenkor vigyázz, hogy max. 1 almát karikázz a tepsibe, mivel sok levet tud ereszteni.


== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://divany.hu/eletmod/2011/11/24/a_nyulon_tul/ A nyúl, élet, erő, egészség]
* [http://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/5_erv_hogy_miert_egyunk_gyakrabban_nyulhust/20100701123036 Miért jó a nyúlhús]

[[Kategória:Étel-ital]]
966
szerkesztés