Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Vonzó LinkedIn profilt létrehozni

5 253 bájt hozzáadva, 2014. szeptember 25., 10:11
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell vonzó LinkedIn profilt létrehozni? == right|350px A LinkedIn egy szakmai közösség, így a profilodat is az üzleti stí…”
== Hogyan kell vonzó LinkedIn profilt létrehozni? ==


[[Fájl:Linkedin-profil.png|right|350px]] A LinkedIn egy szakmai közösség, így a profilodat is az üzleti stílushoz kell igazítanod. Ha a közösségi oldalt valóban a professzionális kapcsolatok kialakítására szeretnéd használni, egy izgalmasan, korrekten kitöltött, vonzó személyes oldalra van szükséged. Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb pontokat, melyeket követve profi LinkedIn profilod lehet!



== Lépések ==


# '''Miután [http://hogyankell.hu/Regisztr%C3%A1lni_a_LinkedInen regisztráltál a LinkedInen], kezdd el kitölteni a profilodat az Edit Profile gombra kattintva!'''
# '''Döntsd el, hogy milyen nyelvű legyen a profilod!''' Ennek megfelelően add meg nevedet is, ha pl. angol, akkor keresztnév-vezetéknév formában. Készíthetsz másodlagos profilt is egy másik nyelven, ehhez az Edit Profile / Create profile in another language lehetőségre kattints.[[Fájl:Linkedin9.jpg|center|500px]]
# '''Tölts fel egy hivatalos fotót magadról!''' Ideális egy olyan fénykép, amin szemből jól látszik az arcod, és semleges a háttere.
# '''Módosítsd profilod hivatalos LinkedIn URL-jét!''' Ehhez menj az egérrel az Edit Profile mellett lévő nyílra, és válaszd ki a Manage public profile settings gombra. A jobb felső sarokban találod a Customize your public profile URL lehetőséget, erre kattintva már be is írhatod a választott nevet. [[Fájl:Linkedin10.png|center]]
# '''Szerkessz új Headline-t magadnak!''' A Headline a neved alatti összefoglaló rész, mely összesen 120 karakternyi lehet. Érdemes lecserélni azt, amit az oldal magától generál a szakmai tapasztalataid vagy tanulmányaid alapján.
# '''Módosítsd a kapcsolati információidat!''' Az Edit Profile/Edit Contact infóra kattintva két területet látsz, az egyik az, amit csak az ismerőseid látnak (e-mail cím, telefonszám, cím, azonnal üzenetküldési azonosítóid, pl. Skype-azonosítód), a másik pedig mindenki számára látható (Twitter és WeChat felhasználóneved, valamint a weboldalaid). [[Fájl:Linkedin11.png|center|500px]]
# '''Írj egy összefoglalót (Summary) magadról!''' Mutatkozz be, ismertesd kiemelkedő teljesítményeidet, illusztráld azokat prezentációkkal, blogbejegyzésekkel, publikációkkal.
# '''Add meg aktuális munkahelyedet!''' Add meg a pozíciót, hogy menny ideje dolgozol ott, és mi a munkaköröd! Add hozzá a profilodhoz a legfontosabb két korábbi munkahelyedet is.
# '''Töltsd ki a tanulmányaidra vonatkozó részt!''' Az egyetemet, illetve a szakirányú képzéseket írd be. Lehetőséged van megadni a fokozatot, a szakirányt, a diplomád érdemjegyét, a közösségeket, melyeknek aktív tagja voltál.
# '''Sorold fel, milyen témakörök iránt érdeklődsz (Interests)!'''
# '''Adj meg személyes adatokat (Personal Details)!''' Születésnapodat és családi állapotodat adhatod meg, az adatok melletti lakatra kattintva pedig beállíthatod, hogy kik lássák ezeket.
# '''Sorold fel a képességeidet (Skills)!''' Összesen 50 készséget adhatsz hozzá profilodhoz, melyek a szakterületen való jártasságodat tükrözik.
# '''Bővítsd profilodat egyéb extrákkal!''' Az oldal jobb oldalán a „You can also add…” cím alatt többek között a következőkkel színesítheted az oldaladat: projektekkel, nyelvtudásoddal, publikációiddal, szervezeti tagságaiddal, elismeréseiddel, díjaiddal, minősítésekkel stb.
# '''Módosítsd profilod egyes elemeinek sorrendjét!''' Amikor szerkesztés módban vagy, az elemek mellett látsz egy le- és felfelé mutató nyilat, melyet tarts nyomva, így tudod mozgatni a részeket személyes fontossági sorrended alapján.


== Tippek ==

* Ne ossz meg nagyon személyes tartalmakat! Ez a felület az üzleti életre koncentrál.
* Minél részletgazdagabb a profilod, annál könnyebben fognak megtalálni a potenciális üzletfelek, ismerősök!
* Egyedi profil URL-ednél vannak korlátozások (ld. Figyelmeztetések), ezért játssz a betűkkel, add meg például így a neved: KerestElek (a hu.linkedin.com/in/kerestelek helyett).
* A Headline szerkesztésénél használd kreatívan a szakterületedhez kapcsolódó kulcsszavakat!
* A kontaktinfóknál megadhatsz 3 különböző weboldalt. Érdemes kiemelni munkahelyed weboldalát, saját vagy céges blogot, esetleg Facebook profilt.


== Amire szükséged lehet ==


* internet
* LinkedIn profil
* némi angol nyelvtudás


== Figyelmeztetések ==


* Ne használj olyan fotót, amin szórakozás közben vagy barátokkal vagy látható!
* Az egyedi profil URL létrehozásakor figyelned kell a következőkre: 5-30 betűt és számot tartalmazhat, nem használhatsz szóközt, szimbólumokat és speciális karaktereket (pl. pontot).
* Munkahelyeidnél nem az a fontos, hogy minden eddigit felsorolj! Törekedj a lényegre, az egy hónapos munkákat ne tüntesd fel.
* A LinkedInen soha ne adj meg hamis adatokat! Nem szolgálná a javadat.


== Kapcsolódó források, hivatkozások ==


* [http://www.digitalhungary.hu/kozossegi-media/Miert-kell-neked-a-LinkedIn-I-resz/1203/ Miért kell neked a LinkedIn? - cikksorozat]

[[Kategória:Üzlet-jog]]
593
szerkesztés