Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Sikeres vezetőnek lenni

8 bájt hozzáadva, 2014. február 22., 13:12
Lépések
# '''Akard a mások sikerét''': a lehető legcélravezetőbb stratégia, ha te magad is akarod a mások sikerét. Akik azért dolgoznak, hogy a te céged sikeres legyen (vagyis Te is az legyél), akkor add meg nekik fordítva is ugyan ezt az érzést, segítsd őket kölcsönösen. Amennyiben sikeres emberekkel dolgozol együtt, mutasd nekik, hogy támogatod őket abban, hogy sikeressé váljanak és tegyél meg mindent érte, hogy valóban azok legyenek. Együtt és összefogva minden egyszerűbb. Ha azt látják rajtad, hogy az ő sikerüket akarod elsősorban és nem a sajátod, merőben másképp fognak tevékenykedni, mint ha azt látják, hogy önzően csak a saját sikered érdekes a számodra.
# '''Tanulj folyamatosan''': az ember azért ember, hogy tanuljon. Szívd magadba a tudást minden nap, akár a beosztottjaidtól, akár a partnereidtől, akár a versenytársaidtól teszed ezt. Tanuld meg a kudarcot és a sikert is kezelni. Aki képes tanulni, az nem ragaszkodik makacsan az eddigi megszerzett tudáshoz, hanem mindig fejlődni akar és innovációra éhes lesz. Bizony aki viszont innovációra éhes, az folyamatosan a piacon is tudd sikeresen maradni.
# '''Szeress változni''': nem az az erős aki képtelen változni, hanem az aki mindig szeret és tud is változni, változtatni. Nem szabad leragadni egyes dolgoknál, és azt bevetni minden egyes projektben. Annál inkább figyelj, legyél nyitott a világra és az emberekre, és szeress változni, változtatni. Aki változtat, az sosem egysíkú és mindig fantáziát add a partnerek, megrendelők számára. Az emberek azért nem szeretnek változni, s változtatni, mert félnek a kudarctól és az ismeretlentől. Sose félj semmitől, inkább mindig változni és fejlődniakarj. A félelem legyen az utolsó a szótárbanszótáradban, inkább keresd mindig a kihívásokat, mert azok fognak előrébb vinni.
# '''Beszélj az ötleteidről''': a kommunikáció kihagyhatatlan eszköze egy jó üzletnek. Hogyha a tarsolyunkban vannak azok a trükkök, technikák, amik segítségével képesek vagyunk hatni bárkire, meglátod nem lesz lehetetlen a számodra. Oszd meg mindenkivel a terveid, ötleteid, mivel sosem tudhatod kinek lesz egy igazán hasznos hozzászólása, s későbbiekben akár siker belőle. Amennyiben mindenki tisztában van az ötleteiddel, képesek ahhoz hozzá adni bármit és segíteni téged benne, de ha eltitkolod őket, mindig egyedül is maradsz a megvalósításukkal, így kevésbé lesz eredményes, mint ha bevontad volna a többieket.
# '''Árassz mindig örömöt és magabiztosságot''': amikor a beosztottak, partnerek és versenytársaid azt látják rajtad, hogy maximálisan meginghatatlan és harmonikus vagy, nem is lesz a számukra semmilyen sebezhető felület, ahol megtudnak támadni téged. A pozitív gondolkodás, öröm, barátságosság és magabiztosság kifele vetített sugallata, mindig egy erős és összeszedett ember képét fogják éreztetni. Egy olyan cégnél ezerszer jobb dolgozni, ahol a főnök minden nap jókedvű, örömmel teli és barátságos, mint ha búskomor hangulat áradna egész nap. Ez a légkör és hangulat sokkal motiválóbb, mindenki jobb kedvel dolgozik, így javul a munka hatékonysága és a közösségi összetartás is.
Névtelen felhasználó