1 859
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell sonkás sajttekercset készíteni? == right|300 pxAzért szeretem elkészíteni, mert nagyon mutatós, könnyen és gyorsa…”
== Hogyan kell sonkás sajttekercset készíteni? ==
[[Fájl:sonkas_sajttekercs.jpg|right|300 px]]Azért szeretem elkészíteni, mert nagyon mutatós, könnyen és gyorsan elkészíthető, és nem utolsó sorban nagyon finom.
== Lépések ==
#Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak.
#A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, és a sajtkrémhez keverjük, majd pici sóval, és fehérborssal ízesítjük. A tojás sárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük és szintén kevés sóval és borssal ízesítjük.
# A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
== Tippek ==
*Éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.
== Amire szükséged lehet ==
*12 szelet lapsajt
*10 szelet gépsonka
*10 dkg trappista sajt
* 10 dkg sajtkrém
* 5 tojás
*10 dkg vaj
* 1 cs. petrezselyemzöld
*1 tk. mustár
*só, fehérbors
== Figyelmeztetések ==
*Legyen jól lehűtve, mert akkor nagyon szépen szeletelhető.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Schmidt-Huszánk Éva pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:sonkas_sajttekercs.jpg|right|300 px]]Azért szeretem elkészíteni, mert nagyon mutatós, könnyen és gyorsan elkészíthető, és nem utolsó sorban nagyon finom.
== Lépések ==
#Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak.
#A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, és a sajtkrémhez keverjük, majd pici sóval, és fehérborssal ízesítjük. A tojás sárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük és szintén kevés sóval és borssal ízesítjük.
# A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
== Tippek ==
*Éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.
== Amire szükséged lehet ==
*12 szelet lapsajt
*10 szelet gépsonka
*10 dkg trappista sajt
* 10 dkg sajtkrém
* 5 tojás
*10 dkg vaj
* 1 cs. petrezselyemzöld
*1 tk. mustár
*só, fehérbors
== Figyelmeztetések ==
*Legyen jól lehűtve, mert akkor nagyon szépen szeletelhető.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Schmidt-Huszánk Éva pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
[[Kategória:Étel-ital]]