Sminkelni fotózáshoz

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell sminkelni fotózáshoz?

http://www.freedigitalphotos.net/images/Beauty_g419-Woman_Applying_Make_Up_On_Her_Cheek_p109285.html
Ha fotózáshoz sminkelünk, az mindig más, mintha például egy sima nappali sminket készítenénk. Az alábbiakban sorra vesszük, hogy mire kell ilyenkor figyelni, hogy jól nézhessünk ki a fotókon.

[szerkesztés] Lépések

 1. Próbáld ki a sminkalapot (primer)! Nem, nem az alapozóról van szó, hanem a profi sminkesek által használt krémről, amit ha egyenletesen viszünk fel az arcra, tökéletesíti a bőrt. Fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelőt használjunk, akárcsak az alapozónál.
 2. Mivel a fényképezőgép jobban kiemeli a hibákat, ezért ügyelj arra, hogy a szokottól egy hangyányival több alapozóval tedd egyenletessé a bőröd. Lehetőség szerint fényvédő (SPF) nélküli terméket használj, ennek fehér színe ugyanis látszani fog a fotón. Meleg, sárgás színű alapozót válassz, különben úgy nézel ki, mint ha a nagyid lennél.
 3. Használj matt színeket! Bár nagyon jól tud kinézni a fényes hatás a sminkben, viszont ezt nagyon nehéz elérni. Ha pedig nem tökéletesen használod a fényes színeket, az elég tragikus eredményt hozhat. Ezért a legjobb, ha inkább ragaszkodsz a matthoz, ami nem fogja visszatükrözni a fényt.
 4. Húzd ki a szemöldököd! Még ha normál esetben nem is szoktad, a fotózásra érdemes legalább kissé színezned és kitöltönöd a szemöldököd, így a szemeid és az arcod sokkal jobban harmonizál majd. Ez különösen igaz azokra, akiknek világos a szemöldökük, ugyanis az a fényképeken gyakran szinte el is tűnik.
 5. Használj erősebb színeket! A fényképeken a színek két árnyalattal világosabbnak tűnnek, vagyis nyugodtan használj vibráló színeket: ami az életben némi túlzásnak hat, a fotón tökéletesen mutat majd. A természetes színt például különösen hanyagold az ajkaidon, inkább egy élénk rózsaszínt vagy finomabb vöröset válassz.
 6. Adj formát az arcodnak! A fotók laposítják az arcot, ezért tanácsos az arccsontokat, a halántékunkat, valamint az orrunk széleit kissé árnyékolni, hogy meglegyen az arcunk mélysége. Az arcpirosító szintén fontos, de ügyelj arra, természetesnek tűnjön, mert a pírt a kamera eltúlozhatja.
 7. Használj púdert, hogy ne csillogjon az arcod!
 8. Érdemes műszempillát viselni! Bár sokan ódzkodnak tőle, de ez is úgy van, mint a színekkel: a fényképen nem tűnik túlzásnak. Ha nagyon nem akarod, próbálj meg legalább egy-két tincses szempillát tegyél a külső szemsarkokba. Segítségként olvasd el ezt a cikket: Hogyan kell feltenni a műszempillát?
 9. Természetes fényben sminkeld ki magad. Ez áll a legközelebb ahhoz, ahogy majd a fényképen ki fog nézni a sminked.
 10. Használj szájfényt, hogy ajkaid még teltebbnek tűnjenek!
 11. Fekete szempillaspirállal hangsúlyozd a szemed. Még ha úgy is érzed, a fekete túl sok a te bőröd árnyalatához, a fényképen mindenkinek nagyon jól mutat, és kiemeli a szemed.

[szerkesztés] Tippek


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • sminkcuccok

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha fontos fotózásról van szó, érdemes esetleg előtte sminkpróbát végezni, és néhány fotót készíteni magadról, hogy hogy nézel ki.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag