Skype-olni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Skype-olni?

Skype.jpg

A Skype egy internetes telefon, melyet több tíz millióan használnak világszerte, és amelynek segítségével ingyenesen bonyolíthatsz le hang- és videohívásokat a világ bármely pontján élő ismerősöddel, aki szintén rendelkezik Skype fiókkal. Ezen kívül üzeneteket is küldhetsz, fájlokat oszthattok meg egymással, és konferenciahívást is indíthatsz a programon keresztül. Az alábbiakban a telepítéstől kezdve a használatig olvashatsz részletes útmutatót.

[szerkesztés] Lépések

 1. Látogass el a Skype weboldalára!
 2. Töltsd le a programot a gépedre! Ehhez nem kell mást tenned, mint a zöld színű „A Skype letöltése” gombra kattintani.
 3. Válaszd ki, hogy milyen készülékre szeretnéd telepíteni a programot! A fenti menüsor képekkel is jelzi, milyen eszközökre tudod telepíteni a programot. A választott eszköz alatt további opciók vannak felsorolva. Számítógép és mobiltelefon esetén például aszerint válassz, hogy milyen operációs rendszert használsz.
 4. Telepítsd a programot! Miután befejeződött a letöltés, nyisd meg a fájlt és végezd el a telepítés lépéseit, a megjelenő kérdések megválaszolásával (például állítsd be a kívánt nyelvet). A folyamat végén az „Elfogadás és telepítés” gomba kattintva megkezdődik a telepítés.
 5. Hozz létre Skype fiókot! Első telepítéskor ez a felület automatikusan megjelenik, ha még nem rendelkezel fiókkal. Meg kell adni a teljes nevedet, e-mail címet, egy felhasználónevet és jelszavat. Utóbbi kettő segítségével tudsz majd mindig bejelentkezi. Új fiók létrehozását a Skype weboldalán is megteheted, a „Csatlakozzon most” menüpont alatt.
 6. Jelentkezz be és végezd el az utolsó beállításokat! Lehetőséged van a hangszóró, a mikrofon és a videó megfelelő beállítására, illetve profilkép feltöltésére. Az adatlapodon szereplő adatokat később is tudod módosítani.
 7. Vegyél fel partnereket! Ezt az emberi sziluettet és pluszjelet ábrázoló gombra kattintva tudod megtenni. Partnerek felvételéhez szükséged lesz a Skype felhasználónevükre vagy a teljes nevükre. Ezt írd be az üres helyre, majd megjelennek a találatok. Ha nem a felhasználónevet adod meg, akkor valószínűleg több találat is lesz, ezek közül profilkép, lakhely vagy egyéb adat alapján válaszd ki és vedd fel a megfelelő személyt partnerlistádra.
 8. Használd! Miután partnereid elfogadták a meghívást, bármikor küldhetsz nekik üzenetet, és indíthatsz hang- vagy videohívást. A partnerlistában kattints a választott személyre, majd a megjelenő szövegdobozba írva küldj neki üzenetet. Ha hívni szeretnéd, azt a fenti kamera vagy telefon ikonokra kattintva tudod elindítani. Miután létrejött a kapcsolat, élvezd a beszélgetést!

[szerkesztés] Tippek

 • ”A Skype indítása a számítógép indulásakor” funkció nagymértékben lassítja a számítógép indulását, ezért javasolt ennek a funkciónak a kikapcsolása, amelyet a kis jelölőnégyzetben lévő pipa eltüntetésével tudsz megtenni.
 • Át tudod nevezni a partnerlistádban szereplő Skype neveket, hogy úgy jelenjen meg, ahogyan te szeretnéd. Kattints a nevére, majd a felugró ablakban írd át a felhasználónevet a mellette szereplő ceruzára kattintva.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Skype program
 • egy Skype-használatra alkalmas eszköz (számítógép, tablet, okostelefon, TV)
 • mikrofon
 • webkamera

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Előfordulhat, hogy fiók létrehozásakor az általad megadott felhasználónév már foglalt, ezt a rendszer jelzi neked, és más nevet kell választanod.
 • Ne felejtsd el bekapcsolni a hangszórót, a mikrofont és a kamerát, hogy kölcsönösen halljátok és lássátok egymást!

[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Lmeszaros