Sátrat választani a Sziget fesztiválra

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell sátrat választani a Sziget fesztiválra?

Sziget fesztival satorvalasztas.jpg
Ha fesztiválozni megyünk, nem mindegy, hogy milyen sátorral tesszük ezt, hiszen jó eséllyel csaknem egy hetet kell otthonunktól távol egy átmeneti alvóalkalmatosságban töltenünk. Összeszedtük, mit kell figyelembe venned a sátor kiválasztásakor!

[szerkesztés] Lépések

 1. Fontos, hogy jól válaszd ki a szükséges méretet. Ehhez vedd figyelembe az alábbiakat:
  • Először is azt kell figyelembe venned, hogy hány személyes sátrat szeretnél.
  • Gondold át, mennyire fontos neked a kényelem! Vannak sátrak, amikben pont annyi hely van, hogy éppen nem lóg ki a lábad, és tényleg csak alvásra alkalmas, amibe egy kisebb hátizsákot is csak párnaként lehet betuszkolni (ún. bivaksátor vagy bivakzsák). Aztán ott van a másik véglet, ahol külön előtér van, kényelmesen fel lehet benne állni, stb. És persze a kettő között is megtalálhatod, hogy neked mit jelent a komfort.
  • Ha többszemélyes sátrat választasz, érdemes átgondolni, hogy közös hálóhelyiséget szeretnétek, vagy pl. két külön „szobásat”. Ne feledjük, hogy hangszigetelésben nincs nagy különbség a kettő között…
 2. Válassz a körülményeknek és a pénztárcádnak megfelelő megoldást! Ha nagyobb, kényelmesebb sátorra vágysz, ami jól szellőzik, márkás stb., az nem lesz éppen olcsó. Nem szabad elfeledned azonban, hogy a fesztiválon nagy igénybevételnek lesz kitéve, amilyennek még az igazán kemény túrasátrak sem: égő cigaretta, kések, ittasan dölöngélő emberek, üvegszilánkok könnyen tönkretehetik. Ezért nem feltétlenül rossz, ha van egy külön fesztiválsátrad, amit nem sajnálsz annyira.
 3. Olyan sátrat válassz, amit szükség esetén kissé spicces állapotban is könnyen felállítasz.
 4. Légy egyedi! Több ezer sátor között nem mindig könnyű megtalálni a sátradat. Ezért érdemes olyat választani, amiből várhatóan nem lesz több száz a Szigeten. Ugyanakkor ez nem könnyű, különösen, ha valami olcsó, szupermarketes sátrat viszel magaddal. Ilyen esetben tégy valami feltűnőt a sátorra, például egy kiszuperált színes lepedőt vagy egy zászlót – utóbbiból ne mondjuk angolt, mert abból várhatóan lesz még jópár. Szintén érdemes olyan helyre települnöd, akkor valami feltűnő jellegzetesség mellé helyezd a sátrat.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha tucatsátrad van, segít megtalálni, ha valami feltűnőt teszel rá, például egy kiszuperált színes lepedőt vagy egy zászlót – utóbbiból ne mondjuk angolt, mert abból várhatóan lesz még jópár. Szintén érdemes olyan helyre települnöd, akkor valami jól látható jellegzetesség mellé helyezd a sátrat.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • pénz
 • előrelátás
 • szükségleteink ismerete

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha véletlenül és észrevétlenül más sátrába tévednél, légy nagyon udvarias! :-)

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag