Rulettezni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Rulettezni?

Hogyan-kell-rulettezni-szabalyok-tippek.jpg

A rulett egyike a legnépszerűbb hagyományos és online kaszinó játékoknak. Szabályrendszerét tekintve sem igazán túl bonyolult, ám annál izgalmasabb. Nézzük, hogyan is kell rulettezni!


[szerkesztés] Lépések

 1. A rulett felépítése: Mielőtt a konkrét játék ismertetésébe kezdenénk, nem árt, ha pár dologgal tisztában vagy a játék vonatkozásában. A rulett játék két fő része a kerék és a fogadási tábla. A kerék európai rulett esetén 37 számot tartalmaz, 1-ről 39-ig, illetve egy darab nulla. Az amerikai rulett esetében van még egy dupla nulla, ami egyben azt is jelenti, hogy itt a nyerési esélyek alacsonyabbak. A nullát leszámítva minden számnak van saját színe, ami vagy piros, vagy fekete. A fogadási tábla szintén tartalmazza ezeket a számokat, a nullát leszámítva, valamint a különleges fogadási formákra történő utalásokat (pl. páros számok, páratlan számok, piros számok, fekete számok stb.).
 2. Tedd meg a tétjeidet: A rulettjátékot levezénylő krupié felhívására tedd meg tétjeidet, vagyis helyezz el zsetont, vagy zsetonokat a fogadási táblán. Fogadhatsz egy konkrét számra, vagy számok csoportjára (pl. páratlan számokra, piros számokra, „egy tucat” számra egyszerre”). Minél több számot teszel meg, annál nagyobb a nyerésre az esélyed, ugyanakkor arányában annál kisebb a nyeremény is.
 3. Indul a kerék: A krupié a tétek elhelyezése után megforgatja a rulettkereket, a golyót pedig elindítja az ellenkező irányba. Egyébként a golyót a játékmester az első játék alkalmával annál a számnál engedi el, ahányadika éppen aznap van, majd utána az utolsó nyerőszám pozíciójában.
 4. Megvan a nyerő szám és szín: Amikor a golyó egyértelműen megáll, a krupié a „dolly”-nak nevezett apróbb súlyt a nyerő számra helyezi, illetve be is mondja azt. Ezt követően pedig megkezdődik a nyeremények kifizetése, és az egész kezdődik elölről.


[szerkesztés] Tippek

 • Ha igazi kaszinóban akarod kipróbálni a rulettezést, előtte érdemes tét nélkül játszani, hogy pontosan megismerd és begyakorold a szabályokat. Egy izgatottságból tévesen elhelyezett tét pl. nagyon fájdalmas tud lenni, szerezzük előtte kockázatmentesen tapasztalatot.
 • A francia rulett az európai rulett egy fajtája, azzal a különbséggel, hogy a játékosok csak a tétjük felét veszítik el, ha a golyó a 0-nál áll meg. Így tehát ennél a rulett változatnál a legnagyobb a nyerési esély, ha teheted, francia rulettasztalnál játssz!


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Szerencse
 • Pénz
 • Online rulett esetén mobiltelefon, tablet, vagy számítógép és internet kapcsolat


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Bizonyos esetekben fogadás még ekkor is lehetséges, ha a játékmester már megforgatta a kereket, egészen addig, míg azt le nem zárja ennek lehetőségét.
 • Vannak olyan online kaszinók, melyek teljesen egyedi rulett játékokat tesznek elérhetővé. Ezek általában nagyon izgalmasak, de mielőtt kipróbálnánk, ismerjük meg a konkrét szabályokat.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell