Regisztrálni a LinkedInen

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell regisztrálni a LinkedInen?

Linkedin-regisztracio.png

A LinkedIn jelmondata (Relationships Matter, azaz A kapcsolatok számítanak) jól tükrözi, hogy ez a közösségi oldal erősen az üzleti kapcsolatok létesítésére összpontosít. A 2003 májusában induló oldal ma már a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózata, mely 2014-ben átlépte a 300 milliós felhasználószámot. Ha szeretnél része lenni ennek a szakmai társaságnak, regisztrálj; megmutatjuk, hogyan!

[szerkesztés] Lépések

 1. Keresd fel a LinkedIn weboldalát!
 2. Add meg a nevedet! Mivel az oldal nyelve angol, a nevedet is keresztnév (first name) és vezetéknév (last name) sorrendben add meg.
 3. Add meg az e-mail címedet és jelszavadat! Olyan e-mail címed adj meg, amit használsz (ide jönnek majd az értesítések), és nem félsz, hogy esetleg mások is láthatják majd a LinkedIn-ismerőseid közül!
 4. Kattints a Join now gombra! A megjelenő felületen elkezdheted kialakítani saját profilodat.
  Linkedin1.png
 5. Válaszd ki az országot, ahol élsz! A csillaggal megjelölt részeket kötelező kitölteni, így ha nem szeretnéd, nem szükséges megadnom az irányítószámodat (Postal Code).
 6. Válaszd ki aktuális státuszodat! Alkalmazott, álláskereső és diák közül választhatsz.
  • Ha alkalmazott vagy, add meg a beosztásod. Ha önmagadat foglalkoztatod, pipáld be az „I am self-employed” mondat előtti négyzetet.
  • Ha állást keresel, add meg legutolsó beosztásod, munkahelyed, és hogy mettől meddig dolgoztál ott. Itt is van lehetőséged azt választani, hogy önfoglalkoztató vagy.
  • Ha diák vagy, add meg az iskolád nevét, valamint, hogy meddig jártál oda. Ha még nem fejezted be, írd be a várható befejezési időt.
 7. Ha minden csillaggal jelölt mezőt kitöltöttél, kattints a Create my profile gombra!
 8. Add meg az e-mail címedet, melyet gyakran használsz! Ezt a lépést akár ki is hagyhatod (a Skip this step”-re kattintva), de érdemes megadni, mert a levelezőlistádról behúzza azokat az embereket, akiknek már van LinkedIn profilja, így könnyebben kezdheted el a kapcsolatépítést.
 9. Amennyiben megadtad az e-mail címedet, a következő kép fog megjelenni (ez most egy GMail-es példa lesz), melyet fogadj el az Accept gombra kattintva.
  Linkedin3.png
 10. Válaszd ki azokat az embereket, akikhez szeretnél csatlakozni! Akikhez nem szeretnél, egyszerűen vedd ki nevük és arcképük mellől a pipát.
  Linkedin4.png
 11. Kattints az Add connection(s) gombra! Ezzel hozzáadod ismerőseid köréhez a kiválasztott embereket. Ha kihagynád ezt a lépést, egyszerűen kattints a Skip this step gombra.
 12. Hívd meg levelezőpartnereidet a LinkedIn-re! A következő oldalon azokat a partnereidet látod (e-mail címmel), akik még nem használják a közösségi oldalt. Ha látsz köztük olyat, akit szerinted érdekelhet a felület, hívd meg őket: tegyél pipát az e-mail címük mellé, és kattints az Add to network gombra. Ezt a lépést is kihagyhatod a Skip this stepre kattintva.
 13. Töltsd le a LinkedIn alkalmazást okostelefonodra! A következő lépésben megteheted, csak add meg az országodat (az előhívószám miatt) és telefonszámodat, és kattints a Get the app gombra. A Skip gombbal kihagyod ezt a lépést.
 14. Erősítsd meg az e-mail címedet! A megadott e-mail címedre küldött a LinkedIn egy levelet. Az ebben található Confirm your e-mail address gombra kattintva teljes hozzáférési jogod lesz profilodhoz.
  Linkedin6.png
 15. Kész van a profilod! A tökéletes profil létrehozásáért olvasd el a következő LinkedInnel foglalkozó cikkünket is.


[szerkesztés] Tippek

 • Figyelj a megadott e-mail címedre! Ha nem szeretnéd, hogy az ismerőseid a céges e-mail címedet lássák, add meg a magán levelezési címedet (fordítva is igaz).
 • Válassz erős jelszót! Legyen benne kis- és nagybetű, számok.
 • Valós adatokat adj meg! Hiszen ez egy üzleti közösségi hálózat, ahol nincs helye az álcázásnak.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • internet
 • élő e-mail cím


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Telefonszámodat a LinkedIn nem jeleníti meg sehol, illetve nem osztja meg senkivel.
 • Ne felejtsd el megerősíteni regisztrációdat a megadott e-mail címedre küldött levél segítségével.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

 • saját tapasztalat

Az oldal szerzői

BoglarkaS