Reform császármorzsát készíteni egyszerűen

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell reform császármorzsát készíteni egyszerűen?

Csaszi.jpg

Ha a császármorzsára gondolunk, akkor rögtön egy finom, palacsintatésztából készült, porcukorral, baracklekvárral gazdagon ízesített kalóriabomba jut eszünkbe. Ám annak sem kell lemondania fogyasztásáról, aki igyekszik egészségesen táplálkozni, netalán diétázik. Lássuk, hogyan készül a császármorzsa egészséges és egyben villámgyors változata.

[szerkesztés] Lépések

  1. Az alaprecept alapanyagait váltsd egészséges összetevőkre. Alaprecept
  2. Többféle recept is összeállítható, viszont a leggyorsabban, legegyszerűbben elkészíthető változathoz a következő alapanyagokat szerezd be:
    • kukoricadara, kókuszolaj (édesít), mazsola, só
    • tálaláshoz: aszalt gyümölcsök, dió, cukormentes baracklekvár, teljes kiőrlésű kenyérmorzsa
    • ebből a receptből elhanyagolható: tojás, tej, cukor, rum
  3. Készítsd el a reform császármorzsát (2 adaghoz):
    • Egy lábosba önts másfél bögre kukoricadarát, majd öntsd fel dupla mennyiségű vízzel. Szórj bele egy csipet sót, egy maréknyi mazsolát, és kezdd el főzni.
    • Amint elkezd forrni a víz, vedd le a hőfokot a legkisebb fokozatra, és folyamatosan kevergesd. Várd meg míg besűrűsödik a massza, rotyogtasd még pár percig. Ha már bepuhult a dara, le is veheted a tűzhelyről.
    • A még meleg masszába keverj 2 evőkanál kókuszolajat, majd tálald ki, mielőtt megdermedne.
    • Ízesítéshez használj cukormentes baracklekvárt, diót, aszalt gyümölcsöt.
    • A ropogósság érdekében piríts le egy kis kenyérmorzsát, és szórd rá tálaláskor.
    • Ha nem találod elég édesnek, mézzel, illetve egyéb egészséges édesítővel (pl. sztívia, xilit) is ízesítheted, már a tésztáját is.
  4. Jó étvágyat!


[szerkesztés] Tippek

  • A recept nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt, ezért vegánok is fogyaszthatják.
  • Amennyiben az alapreceptet szeretnéd követni, de egészséges formában, úgy a fehér liszt helyettesítésére többféle megoldás is létezik, mint például tönkölyliszt, teljes kiőrlésű liszt, zabliszt, rizsliszt, kukoricaliszt.
  • Ízesítéshez idénygyümölcsöket is felhasználhatsz.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • tésztához: polenta, mazsola, kókuszolaj
  • ízesítéshez: aszalt gyümölcsök, dió, cukormentes baracklekvár, teljes kiőrlésű kenyérmorzsa


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A puliszka, avagy polenta könnyen leég, ezért gyakran kevergesd főzés közben.
  • Jó tudni: egy csésze puliszkában 120 kalória van, viszont ha kalóriát számolsz, add hozzá az ízesítéshez használt finomságokat is. Sokáig ellát energiával.
  • Hidegen, illetve túl melegen ne fogyassz belőle hirtelen sokat, mert megülheti a gyomrodat.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó