Randevúra felöltözni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell randevúra felöltözni?

Randi2.jpg
Randevúra készülődni mindig nagyon izgalmas mindkét nem részéről, hiszen mindenki szeretné lenyűgözni partnerét. Ehhez hozzátartozik a megfelelő öltözék kiválasztása is, főleg abban az esetben, ha első alkalomról van szó. Mire érdemes figyelned? Mit kerülj el? Nőknek és férfiaknak egyaránt érdemes tovább olvasni!

[szerkesztés] Lépések

Randi1.jpg
 1. Egyszerűen nagyszerű! A legfontosabb, hogy kényelmes, megbízható viseletet válassz, amelyben nem feszengsz, és száz százalékban arra tudsz koncentrálni, hogy önmagadat add. Felejtsd el a kihívó, bonyolult öltözéket, jobb, ha természetes hatást keltesz megjelenéseddel, így a partnered olyan képet kap rólad, ahogyan a mindennapokban is láthat. Például a kedvenc farmered, egy színben passzoló, egyszerű felső és egy blézer kényelmes, de annál elegánsabb összeállítás, amiben biztosan jól fogod magad érezni és magabiztosságot sugallsz majd.
 2. Ügyelj az ápolt, tiszta megjelenésre! Hiába tűnik természetesnek, nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy a higiénia mennyire fontos. Használj dezodort, moss fogat, és ne legyen zsíros a hajad! Öltözéked tükrözi stílusodat, státuszodat, és nagymértékben befolyásolja a rólad kialakuló első benyomást. Kerüld a gyűrött, foltos ruhadarabokat, és figyelj, hogy a cipőd is tiszta legyen!
  Randi3.png
 3. Állj biztosan a sarkaidon! Nem feltétlenül kell óriás sarkakon érkezni, hiszen nem túl megnyerő látványt nyújt, ha bizonytalanul billegsz benne. Emellett menj biztosra és semmiképpen se most akard először felvenni az újonnan vásárolt cipődet!
 4. A sminkkel is csak természetesen! Hagyd a bulira a feltűnő sminket, legyen visszafogott, csakúgy, mint az öltözéked. Kezdd az alapelemekkel: alapozó, korrektor, pirosító. Szemeidet hangsúlyozd ki a hajadhoz és a bőrödhöz illő natúr színekkel és szempillaspirállal. Végül válassz egy natúr színű rúzst vagy szájfényt. Hidd el, a kevesebb tényleg több, így partneredet később sem éri meglepetés.
  Randi4.jpg
 5. Pakolj kis táskába! Randira ne hátizsákkal vagy a legnagyobb, mindent elnyelő táskáddal indulj, hiszen nem kell sok cuccot magaddal vinned. Sokkal elegánsabb hatást kelt egy kis retikül vagy borítéktáska.

[szerkesztés] Tippek

 • Kiegészítőkre fel! Visszafogott öltözékedet kiegészítőkkel teheted különlegessé. Legyen szó ékszerekről, óráról, sálról vagy hajba valóról, remekül lehet alkalmazni ezeket az eszközöket.
 • Ne vidd túlzásba a parfümöt! Az erős, karakteres illatú parfüm nagyon meghatározó lehet, esetleg kellemetlen is, ezért válassz könnyedebb illatot vagy érd be csupán pár cseppel. Trükk: ne közvetlenül indulás előtt permetezd magadra, így az illatnak lesz ideje kibontakoznia rajtad, és így nem lesz olyan erős hatása.
 • Indulás előtt ellenőrizd magad a tükörben! Így az utolsó pillanatban is láthatod, hogy valóban tökéletes-e a megjelenésed, emellett magabiztosságot is ad, ha látod, milyen jól nézel ki.
 • Fogadd a bókokat! Ha partnered bókol neked és kedves megjegyzéseket tesz az öltözékedre, hajadra, akkor ne utasítsd vissza, vagy ne térj ki előle. Fogadd el, mosolyogj és köszönd meg, ez magabiztosságot kölcsönöz és még jól is érzed magad tőle.
 • Férfiaknak tökéletes választás lehet az ing zakóval (esetleg nyakkendővel), még akár farmerrel is kombinálva. Viszont ne a legszakadtabb tornacipőt húzd fel hozzá! A zokni színe jó, ha megegyezik a nadrág színével.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • farmer
 • szoknya
 • blúz/ing
 • kardigán
 • blézer/zakó
 • elegáns cipő
 • kiegészítők: ékszerek, óra, sál, hajba valók


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha hűvös az idő, öltözz rétegesen! Attól még, hogy csinos ruhát veszel fel, vigyázz, hogy ne fázz meg!
 • Öltözz a helyszínhez! Ha tudod, hogy hova mentek randevúzni, a helyszínnek megfelelően válaszd ki az öltözékedet. Különösen, ha valamilyen extrém randira készülsz, például kalandparkba ne indulj el szoknyában, vagy hosszú sétára kényelmetlen cipőben.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Stilago