Plasztikai sebészt választani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell plasztikai sebészt választani?

Plasztikai sebesz.jpg
Plasztikai sebészünk megválasztására érdemes rászánnunk az időt és az energiát, hiszen egy tapasztalt és megfelelően képzett orvos kezei között biztonságban érezhetjük magunkat. Sebészünk kiválasztása külső szemlélőként egyszerűnek tűnhet, de a valóságban egyáltalán nem az. Rövid útmutatónkkal azoknak próbálunk egy kis segítséget nyújtani, akik nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá a feladathoz.

[szerkesztés] Lépések

 1. Kérjünk ajánlást! Több forrás is rendelkezésünkre áll orvos keresés céljából. Mindezek közül a legjobb mód az ajánlás. Ha akad olyan ismerősünk, aki átesett már plasztikai műtéten, érdeklődjünk tapasztalatairól, és hogy mennyire volt elégedett a kiválasztott plasztikai sebésszel. Amennyiben nekünk is tetszik az elért eredmény, és jókat hallunk az sebészről, kérjük el nevét és elérhetőségét.
 2. Fussuk át az internetet! Szintén hatékony és egyben a legátfogóbb módszer az interneten való böngészés. A kereső oldalakon a megfelelő kulcsszavakkal több tucat szakember közül válogathatunk.
 3. Tájékozódjunk fórum oldalakon! Ha több időt szánunk a kutatásra, akkor remek helyek a plasztikai fórumoldalak is, hiszen ezeken a lapokon első kézből tudhatunk meg hasznos információkat az orvosokról. Ezt megtehetjük külső szemlélőként vagy akár részt is vehetünk a beszélgetésekben, tanácsot, véleményt kérhetünk a már tapasztalt, műtéten átesett fórumtagoktól.
 4. Alaposan nézzük át a honlapot! Amennyiben már megvannak a fenti módszerek segítségével kiválasztott plasztikai sebészek, illetve intézmények, érdemes feltérképezni a hozzájuk tartozó honlap tartalmát, hiszen ez is segítheti döntésünket (tetszik nekünk az oldal, mert rendezett, igényes, kellő információt ad mind a sebészről, a klinikáról és a beavatkozásokról).
 5. Tájékozódjunk a kiválasztott orvosokról! Gyűjtsünk információkat a sebész(ek) szakmai múltjáról, képzettségéről, diplomáiról. Leggyakrabban a sebészek részletes önéletrajza elérhető interneten, így előzetesen is tájékozódhatunk.
 6. Kérjünk időpontot! Mindezeket követően már bátran kérhetünk időpontot a kiválasztott plasztikai sebészekhez.
 7. Figyeljük meg az orvost és a konzultáció menetét!
  • A látogatások során már kiderül, hogy vajon fordít-e elegendő figyelmet ránk. Csak az a sebész tud megfelelő eredményt elérni, aki türelmesen végighallgatja elképzelésünket, partnernek tekint bennünket a műtét megtervezésében.
  • Minden orvosi beavatkozásnak van kockázata! Az első konzultáció alkalmával korrekt tájékoztatás kell kapnunk a műtétek részleteiről és a felmerülő kockázatokról is. Figyeljünk rá oda, hogy rákérdeznek-e más meglévő betegségeinkre, gyógyszer érzékenységünkre, korábbi beavatkozásainkra, stb. Mindezek az orvos körültekintéséről adnak tájékoztatást.

[szerkesztés] Tippek

 • Legalább 2-3 orvost válasszunk ki, hiszen érdemes több sebésszel találkozni mielőtt kialakul bennünk a végleges döntés. Adjunk önmagunknak választási lehetőséget! Az előzetes vizsgálat alapdíja nem magas, sőt azt sokhelyütt levonják azt a későbbi kezelés árából.
 • Ne vonjunk le következtetést a klinikák közti árkülönbségek miatt, valamint ne legyen befolyásoló tényező, hogy feltüntetnek-e árakat a honlapon, avagy sem.
 • Készüljünk kérdésekkel, amikre mindenképp szeretnénk választ kapni. Ezzel is segítjük az orvost az átfogó tájékoztatásban.
 • Előfordulhat, hogy az első konzultáció után az orvos rámutat elképzelésünk valamely hibájára. Ne haragudjunk rá ezért! Az esztétikai műtétek nem sablon beavatkozások, személyre szólóan kell megtervezni az apró részleteket is


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Internet
 • Egy ismerős, aki átesett már hasonló beavatkozáson
 • Szabadidő és türelem az alapos tájékozódáshoz


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Semmiféleképpen ne döntsünk egy orvos mellett személyes találkozó nélkül, hiszen a valós szimpátiát és a részletes, mindenre kiterjedő megbeszélést az internet vagy más személyek tapasztalata nem helyettesítheti, maximum csak segítheti a potenciális orvosok listájának szűkítését.
 • Sok helyen személyre szabott árakkal dolgoznak, amihez nélkülözhetetlen a plasztikai sebésszel való találkozás. Figyeljünk az árlisták vagy a kapott árajánlatok tanulmányozása közben arra, hogy mit tartalmaz és mit nem az ár, hiszen a közölt árlista akár félrevezető információ is lehet, ha nem tartalmazza az altatást, kórházi tartózkodást, az implantátum költségét, vagy esetleg számunkra más beavatkozás a legideálisabb.
 • Ne kápráztassanak el bennünket a bemutatott fényképek vagy a komputeres megjelenítő programok. Ezek bár segítik a műtét megtervezését, de nem garantálják a végleges eredményt!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Budapestplasztika.hu, Kiscsillag