Percalapú Fesztiváljegyet venni a Szigetre

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell Percalapú Fesztiváljegyet venni a Szigetre?

Sziget percalapu belepojegy vasarlasa.jpg
Akkor érdemes Percalapú Fesztiváljegyet venned a Szigetre, ha mobilon szeretnél jegyet venni, vagy csak pl. egy koncertre szeretnél kimenni, így nem akarod kifizetni a teljes áru jegyet. Ráadásul így sorban sem kell állnod, mert külön sávot biztosítanak így a bejutásra. Ne feledd azonban, hogy a percalapú jegy nem érvényes a fesztivál -2., -1. és 0. napjára.

[szerkesztés] Lépések

 1. Jó, ha tudod az alábbiakat a percalapú fesztiváljegyről:
  • A Sziget fesztiválra a normál percdíj ára bruttó 70 Ft, mely a 18:00-22:59 közti időszakra vonatkozik. A kedvezményes percdíj ára bruttó 35 Ft, mely a 23:00-17:59 közti időszakban él. Egy Percalapú Sziget Fesztiváljegy maximális díja pedig 13 500 Ft. A számlázás tehát perc alapú, tehát annyit fizetsz, ahány percet a fesztiválon töltöttél, ugyanakkor legfeljebb 13 500 Ft-ot.
  • A megvásárolt jeggyel minden nap 6 órától a következő nap 4:59-ig érvényesíthető, vagyis eddig léphetsz be a Sziget fesztiválra, illetve eddig el is kell hagynod.
 2. Aznap vásárold meg a fesztiváljegyet, amikor ki szeretnél menni a Szigetre!
 3. Ellenőrizd, hogy – amennyiben kártyás előfizetésed van – az egyenlegeden elérhető-e a 13 500 Ft-os maximális díj, illetve vodafone-osként 13 700 Ft. Erre azért van szükség, mert ezt az összeget a vásárláskor elkülönítik az egyenlegeden, és a fennmaradó összeget csak később „teszik vissza” az egyenlegedre, ha már elhagytad a fesztivált.
 4. Küldd el a 30/20/70-810-9998-as telefonszámra (értelemszerűen saját mobilszolgáltatód előhívóját használd) SMS-ben a sziget szót.
 5. Kapni fogsz egy értesítést SMS-ben, s ha helyes minden ott szereplő adat, 5 percen belül írj vissza annyit, hogy OK.
 6. A következő SMS-ben kapni fogsz egy kódot, amit őrizz meg. Ne aggódj, nem kell ettől a perctől rohannod a kapuhoz, a percszámlálás csak a karszalag felhelyezésével indul. A karszalagot a főbejáratnál („K” híd) lévő Percalapú Fesztiváljegy Pontnál veheted át a kapott kód bediktálásával.
 7. Amikor elhagyod a fesztivált, menj vissza a Percalapú Fesztiváljegy Ponthoz, ahol levágják a karszalagodat, így megállítják a percdíjszámlálást. Ezt követően a maximálisan elkülönített összegből visszatérítik azt, ami fennmaradt. Pl. ha normál időszakban mentél be 2 órára a fesztiválra, akkor az 70 Ft*120 perc, vagyis 8400 Ft. Így a fesztivál elhagyásakor visszakapsz az egyenlegedre 5100 Ft-ot.
 8. Ha már elérted a maximális 13 500 Ft-ot, nem kell aggódnod, a percalapú jegyed innentől kezdve hagyományos napijegyként működik, így nem kell majd a fesztivál elhagyásakor sem a Percalapú Fesztiváljegy Pontnál levágatni.

[szerkesztés] Tippek

 • Akkor sincsen gond, ha a percalapú fesztiváljegy megvásárlása után úgy döntesz, mégsem mész ki a Szigetre. Mivel, ha nem használod fel a kapott kódot, az összeget automatikusan visszahelyezik az egyenlegedre.
 • Gyakori kérdések és válaszok a témával kapcsolatban itt.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • mobiltelefon
 • min. 13 500 Ft az egyenlegen (vodafonosként 13 700 Ft)

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Egy telefonszámmal csak egy jegy vásárolható egy nap.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag