Papírból házikófüzér dekorációt készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell papírból házikófüzér dekorációt készíteni?

Házikó.jpg
A kézzel készült dekorációk reneszánszukat élik: girlandot készíteni mindig jó alternatíva akármilyen eseményre, ünnepre készülsz. Jelen esetben egy házikós füzér van terítéken, ami nagyon aranyos motívum, különböző színekkel és kiegészítőkkel elkészítve.


[szerkesztés] Lépések

 1. Gondold magad elé, hogy havas háztetőket vagy inkább színes sorházat látnál szívesebben a faladon. Ezt követően tervezd meg, hogy hány házból szeretnéd elkészíteni a girlandodat.
 2. Ennek megfelelően készítsd össze a hozzávalókat: műszaki rajzlapból gyönyörű fehér házakat tudsz kivágni, de ha színes dekorációt tervezel, akkor színes kartont válassz.
 3. Nyomtasd ki a mellékelt ábrát akkora méretben, amekkora házikókat szeretnél készíteni, majd vágd ki őket sablonként.
 4. A sablonokat tedd a kiválasztott kartonra. Ollóval vágd körbe a sablon alapján a házakat. A kisebb részleteket (ajtók, ablakok, háztető, stb.) szikével pontosabban és a papír összegyűrése nélkül tudod kivágni. Ehhez a művelethez a papírok alá tegyél egy vastag kartont vagy újságpapírt, hogy ne karistold össze az asztalt.
 5. Ha van kedved további dekoráláshoz, akkor a háztetőket illetve egyéb részleteket más színű papírból is kivághatod és ráragaszthatod a kartonházikókra.
 6. Ha kész vagy a házikókkal, ragaszd fel vagy apró csipeszekkel is rögzítheted őket pár centire egymástól egy zsinórra, majd függeszd fel őket a kívánt helyre. Vízszintes, illetve függőleges irányban is jól néznek ki.


[szerkesztés] Tippek

 • A házikók közé a zsinórra más motívumokat is felragaszthatsz, pl.: holdat, napot, csillagokat, masnit, stb.
 • Hobbiboltokban kaphatók bohókás flitterek, csillámos papírok, gyöngyök, és egyéb kiegészítők, amikkel még egyedibb házikókat készíthetsz.
 • Ajándékkísérőként is felhasználhatsz házikókat selyemszalagra vagy raffiára felfüggesztve.
 • Ha a pinterest.com oldalon beírod a „paper houe garland” kifejezést a keresőbe, akkor rengeteg jó ötletet találsz még a papírházikók díszítéséhez.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • színes/fehér vastagabb papírlapok, karton, műszaki rajzlap
 • sablon, papír, olló, szike, ceruza,
 • ragasztópisztoly, mini csipesz, cellux, zsinór


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha két, egymástól 1-2 cm-re párhuzamosan eltolt zsinórra ragasztod fel a házakat, stabilabb lesz a füzéred tartása.
 • Szikével csak nagy odafigyeléssel szabad dolgozni.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk