Online társkereső oldalt használni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell online társkereső oldalt használni?

http://www.freedigitalphotos.net/images/Computing_g368-Internet_Love_p33924.html
Az online társkereső oldal sokak számára a reményt jelenti, hogy végre rátalálnak arra a személyre, aki mellett boldog és kiegyensúlyozott életet élhetnek. Vajon léteznek-e olyan módszerek, amelyekkel hatékonyabbá tudjuk tenni az online ismerkedést?

[szerkesztés] Lépések

 1. Legelső lépésként kiválasztjuk azt az oldalt, ahol szeretnénk ismerkedni. Küllemében, kezelhetőségében meg kell felelnie elvárásainknak.
 2. A számunkra legideálisabb társkereső oldal könnyű és gyors regisztrációt biztosít minden leendő tagja számára.
 3. Az adatlapunk kitöltése kulcsfontosságú szerepet játszik az online ismerkedésben. Gondoljunk csak arra, hogy az élő találkozáskor is látjuk egymás arcát és az első beszélgetés folyamán őszintén elmondjuk véleményünket a közös témák beszélgetése közben. Ezért érdemes minél színesebb bemutatkozót írnunk, hiszen a figyelem felkeltésnek nagy szerepe van az ismerkedésnél.
 4. Az online ismerkedés bizonyos kötöttségek mellett zajlik. Nem biztos, hogy ugyanaz a személy, akinek kacsintással jelezve szeretnénk felvenni a kapcsolatot, épp akkor jelen van az oldalon. Persze a későbbiekben ez megváltozik, s már megbeszélt időpontokban is folyhat a beszélgetés.
 5. További kötöttséget jelent az írás, ami a beszédet helyettesíti a társkereső oldalon. Itt kiabálni ugyan nem lehet, de bizonyos szavak provokálóak lehetnek különösen akkor, ha még nem ismerjük eléggé a másik oldalon ülő partnert. Az írásjelek használata, mint a (!), valamint a rövid mondatok is arra utalhatnak, hogy nem szívesen beszélgetnek velünk. Ezért mindig törekednünk kell arra, hogy megfelelő tisztelettel bánjunk a másik oldalon lévő partnerrel.
 6. A társkereső oldal hasznos funkciói mind arra lettek megtervezve, hogy az ismerkedést szakaszokra tudjuk bontani, ezzel is jelezve a másik fél számára, hogy közösen akarjuk, vagy épp nem akarjuk a továbbiakban megismerni egymást.
 7. Beszéljünk a hobbinkról és az érdeklődési köreinkről, hogy a későbbiekben könnyebben tudjunk közös témát találni.
 8. A kedves és őszinte mondatok még közelebb hozzák a feleket egymáshoz, így rövid idő alatt sor kerülhet az igazi randira is.

[szerkesztés] Tippek

 • Válassz barátságos társkereső oldalt!
 • Az adatlapodat úgy írd meg, hogy az röviden, de tartalmasan mutasson be téged!
 • Beszélj hobbidról és érdeklődési köreidről!
 • Tartsd be az etikett szabályait!
 • Készíts magadról egy képet, akár profil, vagy teljes alakos képet, a lényeg, hogy add meg a lehetőséget mások számára, hogy megismerjenek!
 • Légy kiemelt tag, hogy az adatlapodat a legelsők között láthassák, ezzel nagyobb esélyed lesz a gyors ismerkedésre.
 • Használd a hasznos funkciókat, értékelj és küldj puszit azoknak, akik neked tetszenek!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Internetkapcsolatra.
 • Egy kevés szabadidőre.
 • Egy fényképre.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A társkereső oldal regisztrációs feltételeit mindig olvasd el és tartsd be a felhasználási feltételeket!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag