Online bankkártyával fizetni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell online bankkártyával fizetni?

Hogyan-kell-online-bankkartyaval-fizetni.jpg

Az online bankkártyás fizetés egy gyors és kényelmes módja annak, hogy termékeket és szolgáltatásokat vásároljunk az interneten keresztül. A következő lépések segítenek abban, hogy hogyan használhatjuk a bankkártyánkat online vásárláshoz.

[szerkesztés] Lépések

 1. Válassz egy terméket vagy szolgáltatást online. Navigálj a weboldalra, ahol meg szeretnéd vásárolni az árut vagy a szolgáltatást, és helyezd azt a kosaradba vagy a fizetési oldalra.
 2. Válaszd a fizetési módot. Kattints a "Fizetés" vagy "Tovább a pénztárhoz" gombra, és válaszd a bankkártyás fizetést a fizetési módok közül.
 3. Add meg a kártyaadataidat. Írd be a bankkártya számát, a lejárati dátumot és a CVV kódot (a kártya hátulján található 3 vagy 4 számjegyű kód). Néhány rendszer további információt is kérhet, például a név és a számlázási cím megadása is szükséges lehet, ami a kártyához tartozik.
 4. Ellenőrizd a tranzakció részleteit. Győződj meg arról, hogy a termékek, a mennyiség, az ár és a szállítási információ helyes.
 5. Indítsd el a fizetési folyamatot. Kattints a "Fizetés" vagy "Rendelés elküldése" gombra. Ebben a szakaszban néhány weboldal extra biztonsági lépést is kérhet, például egy SMS-ben küldött kód megadását, vagy egy banki alkalmazásban a tranzakció jóváhagyását.
 6. Várj a megerősítésre. A fizetés után a weboldalnak meg kell erősítenie a tranzakciót, és e-mailben vagy a weboldalon keresztül meg kell küldenie a vásárlás megerősítését. Amíg ez nem történik meg, semmiképpen ne zárd be a böngésző ablakát.

[szerkesztés] Tippek

 • Használj megbízható és ismert weboldalakat, amelyek biztonságos fizetési opciókat kínálnak.
 • Ellenőrizd, hogy a weboldal címe „https”-sel kezdődik-e, ami azt jelzi, hogy a kapcsolat titkosított.
 • Soha ne add meg a bankkártya adataidat kéretlen e-mailekben vagy gyanús weboldalakon.
 • Online vásárlás után (a fizetés módjától függetlenül) tizennégy napon belül meggondolhatod magad, és indoklás nélkül visszaküldheted az árut a kereskedőnek, akinek kötelessége azt visszavenni és visszafizetni a vételárat.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Érvényes bankkártya
 • Internet-hozzáférés
 • Biztonságos internetes böngésző

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Legyél óvatos a bankkártya adataid megadásakor, és használj erős jelszavakat az online fiókodhoz.
 • Rendszeresen ellenőrizd a bankkártya kivonatodat, hogy felismerd az esetleges jogosulatlan tranzakciókat. Még jobb, ha SMS-értesítést kérsz a bankodtól, amiben amiben azonnal látni fogod, hogy milyen vásárlás történt a kártyáddal. Ezt kiválthatod egy online banki app segítségével is, de ehhez folyamatos internetkapcsolatra van szükség.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell