Olcsó repülőjegyet foglalni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell Olcsó repülőjegyet foglalni?

Olcso repjegy.jpg
Szeretsz utazni? Vonz az új helyek felfedezése? Milyen jó érzés, amikor ezt úgy teheted meg, hogy nem kell egy halom pénzt költeni a repülőjegyekre. Vesd vele magad a keresésbe, és találd meg a következő úti célod!

[szerkesztés] Lépések

 1. Amikor belefogsz a repjegy keresésébe az interneten mindig inkognító vagy privát módban böngéssz. Így el tudod kerülni, hogy az általad rendszeresen megnézett jegyek ára emelkedjen. Sok oldal szándékosan emeli az árat, hogy rávegyen a vásárlásra.
 2. Gondolj végig néhány fontos dolgot mielőtt beleveted magad a repjegy keresésbe.
  • Amennyire lehet legyél rugalmas az utazás időpontját illetően. Sokkal nagyobb esélyed van, hogy olcsó jegyet találsz, ha nem kell egy kötött dátumhoz igazítanod a keresést. Érdemes olyan időszakban keresned, ami nem főszezon (pl.: ünnepek környékén és hétvégéken általában drágábbak a jegyek).
  • Ha csupán az utazás öröme és a felfedezés hajt, akkor az úticélod is megválaszthatod úgy, hogy a kiindulási repülőtérről felméred az összes lehetséges célpontot. Így szintén nagyobb eséllyel találhatsz olcsó jegyet.
 3. Keres fel minél több olyan oldalt, amely repülőjegyeket hasonlít össze. Persze ezek között is vannak drágábbak, attól függően, hogy milyen megállapodást kötöttek a légitársaságokkal, de könnyebb ilyen oldalakon keresgélned. A teljesség igénye nélkül néhány jól bevált oldal:Skyscanner,RepjegyMomondo,Bravofly,eDreamsGoogleFlight TripAdvisor, Kayak, Jetradar és ahol repjegyhibákat kereshetsz: Airfare Watchdog,Secret Flying.
 4. Ha kiválasztottál egy szimpatikus repülőjegyet, nézd meg az árát az ország saját valutájában. Sokszor spórolhatsz azzal, hogy a helyi valutában fizeted a jegyet. Persze azért kalkuláld bele, hogy a kártyás fizetésnél az átváltás plusz költséggel jár, de még így is megérheti.
 5. Ha körvonalazódott, hogy hova akarsz menni, legyen egy elképzelésed arról, hogy mennyit vagy hajlandó fizetni a jegyért. Ha reálisan sikerült olyan áron találnod jegyet, amit jónak találsz, akkor ne habozz, vedd meg. Mindig benne van az emberben, hogy mi van, ha találok még olcsóbbat, de ennek az a veszélye, hogy elszalaszthatsz jó lehetőségeket és végül csak drágábban tudod beszerezni a kívánt jegyet.
 6. A célállomásod nem muszáj közvetlenül elérned. Sokszor olcsóbb jegyet találsz, ha átszállással közelíted meg. Sőt, nézz körbe, hogy a környező országokból induló járatok közül nem találsz e olcsóbbat, mint a saját országod repülőteréről indulók. Ilyen módon is sokat takaríthatsz meg a repjegy árából.
 7. Keresd egy személyre a repülőjegyet.
  • Ha többen utaztok is, sokszor olcsóbban jön ki, ha egyenként veszitek meg a jegyeket. Sok esetben ugyanis a rendszer átlag árat számol, és ha több egymás melletti jegyet szeretnél venni, akkor a drágább jegyet veszi alapul.
  • Azonban mindig mérlegelj, mert ha egyenként veszed a jegyeket a bankkártyás fizetés minden esetben sokszor tesz rá illetéket a foglalási oldal és ezért lehet, hogy nem jössz ki olcsóbban. Ezt ellenőrizd, mielőtt megveszed a jegyet.
 8. A foglalást érdemes az utazásod előtt kb. 6-8 héttel elintézned. Ez az időpont ideális a foglaláshoz, mert az indulás időpontjához képest nincs túl korán, de nem is az utolsó pillanatra hagyod a vásárlást.
 9. Ha megtaláltad a ideális repjegyet, ne gondolkozz tovább. Vedd meg, és utána ne foglalkozz többet a jegyek árával. Élvezd felhőtlenül az utazásizgalmát.

[szerkesztés] Tippek

 • Sok repülőjegy keresőn beállítható a „bármikor bárhova” opció. Így szabadon álmodozhatsz, és kiválaszthatod azt a lehetőséget, ami legjobban megfelel számodra.
 • Több oldalon van lehetőség arra is, hogy havi bontásban megnézd a repülőjegyek árainak alakulását. Ez segíthet abban, hogy megtaláld a te repjegyed.
 • Iratkozz fel a hírlevelekre. Bár senki nem szereti, ha állandóan bombázzák felesleges információkkal, de repjegykeresők vagy légitársaságok hírlevelein keresztül sokszor az elsők között értesülhetsz az akciókról, és ez hasznos lehet.
 • Ha szereted a meglepetéseket és nem szeretsz előre tervezgetni, akkor kipróbálhatod a last minute akciókat. Ezek a lehetőségeket nagyon közeli indulási időponttal lehet megvásárolni, azonban nem mindig a legolcsóbbak. Ugyanakkor ki lehet fogni nagyon kedvező ajánlatokat is az interneten böngészve.
 • Amennyiben van diákigazolványod, használd ki. Sok társaság ad diákoknak és/vagy 26 éven aluliaknak utazási kedvezményt.
 • Érdeklődhetsz utazási irodáknál is, mert előfordul, hogy tudnak számodra olcsóbb lehetőséget biztosítani. De minden esetben vizsgáld meg magad is, hogy nem találsz e kedvezőbb ajánlatot.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • egy jó uticél
 • internet
 • körültekintés
 • rugalmasság


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Az olcsó repjegy megszerzése nem minden. Lehet, hogy sikerül nagyon jó áron jegyet venned, de a szállás annyira drága, hogy elveszted, amit a repjegyen spóroltál. Érdemes ilyenkor utána nézni, hogy milyen lehetőségeid vannak szállás terén.
 • A jegyek áránál vedd figyelembe, hogy illetékek és plusz díjak jönnek még rá a foglalás során. Ez minden társaságnál különböző, ezért ezeket is ellenőrizd a foglalás véglegesítése előtt.
 • A repjegy keresés ne vegyen igénybe napokat. Szánj rá kb. 1 órát, hogy megtaláld a számodra megfelelő jegyet, aztán éld tovább az életed. Ha túl sok időt fordítasz a keresgélésre, egyáltalán nem biztos, hogy jobb eredménnyel zárod a keresést, és sok értékes időt elpazarolsz.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk