Nyakörvet választani a kutyának

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell nyakörvet választani a kutyának?

Kutya-nyakorv-kivasztasa.jpg

A megfelelő nyakörv kiválasztása kulcsfontosságú a kutyád kényelme és biztonsága szempontjából. Az alábbi lépések segítenek abban, hogy megtaláld a tökéletes nyakörvet.

[szerkesztés] Lépések

 1. Mérjük meg a kutya nyakát: Egy puha mérőszalag segítségével mérjük meg a kutya nyakának kerületét, majd adjunk hozzá két ujjnyi helyet, hogy a nyakörv ne legyen túl szoros.
 2. Válasszuk ki a megfelelő szélességet: A nyakörv szélessége fontos szempont. Kisebb kutyák számára vékonyabb nyakörv, míg nagyobb, erősebb kutyáknak szélesebb, strapabíróbb nyakörv ajánlott.
 3. Figyelembe véve a kutya aktivitását: Ha a kutya sokat van szabadban és hajlamos a nyakörvet gyorsan elkoptatni, válasszunk strapabíró anyagból készült nyakörvet.
 4. A megfelelő anyag kiválasztása: A bőr nyakörvek elegánsak és tartósak, míg a nejlon könnyű, színes és könnyen tisztítható opció.
 5. Biztonsági jellemzők: Olyan nyakörvek, amelyek reflexív anyagból készültek vagy világító elemekkel rendelkeznek, javíthatják a kutya láthatóságát sötétben.
 6. Zárak és csatok: Ellenőrizzük, hogy a nyakörv csatja könnyen kezelhető-e, de a kutya számára nem nyílik ki véletlenül.
 7. Személyre szabás: Sok nyakörv testre szabható névtáblával, ami tartalmazhatja a kutya nevét és a tulajdonos telefonszámát, ezáltal növelve az esélyt, hogy megtalálják, ha elkóborolna.

[szerkesztés] Tippek

 • Mindig hagyjunk elegendő helyet a nyakörv és a kutya nyaka között, hogy a kutya kényelmesen viselhesse.
 • Rendszeresen ellenőrizzük a nyakörv állapotát, különösen, ha a kutya aktívan használja.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Puha mérőszalag
 • Ismeretek a kutya aktivitási szintjéről és viselkedéséről

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Soha ne hagyjuk a kutya nyakörvét rajta, amikor egyedül van, különösen zárt térben, mivel fennáll a fulladás veszélye.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell