Nutellás trüffel golyókat készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell nutellás trüffel golyókat készíteni?

Nutellaoreo.jpg

Csokirajongók figyelem! Te is lelkesedsz a Nutelláért és az Oreoért? Mit szólnál ahhoz, ha ez a kettő együtt alkotna egy trüffel golyót? És ha mindez még nem lenne elég, egyszerű összeállítani, ráadásul, csak 4 összetevő szükséges hozzá!

[szerkesztés] Lépések

 1. Törd össze az Oreot! Erre a legalkalmasabb eszköz egy turmixgép, azonban úgy is megoldhatod, hogy beleteszed egy zárható zacskóba a kekszet, és sodrófával alaposan összetöröd.
 2. Keverd össze a Nutellát és a mascarpone krémet! Ehhez használj egy nagyobb tálat és botmixert! Győződj meg arról, hogy a két hozzávaló alaposan elkeveredett egymással! Ezután a kapott masszához add hozzá a morzsára tördelt Oreot is, és alaposan keverd el!
 3. Kanalazz ki egy evőkanállal a töltelékből, és gyúrd golyóvá! Ha úgy érzed, hogy még nem tapad kellőképpen a kapott massza, tedd be formázás előtt a hűtőbe 10-15 percre. Ha gyúrásra készen áll, nyomkodd össze, majd tedd zsírpapírra az így kapott golyókat. Miután megformáltad őket, mehet be a hűtőbe bő 15 percre!
 4. Jöhet a csokoládé! Győződj meg róla, hogy a golyók kellőképpen hidegek, majd vedd elő az étcsokoládét, és olvaszd fel! Amikor elkészültél ezzel, mártsd bele a golyókat!
 5. Vissza a hűtőbe! Az így kapott golyókat tedd vissza a hűtőbe, hogy meg tudjon szilárdulni a csokoládé is. Tálaláskor megszórhatod a golyókat a maradék darált Oreoval. Ezután tartsd hűtött helyen, és fogyasszátok jóízűen!

[szerkesztés] Tippek

 • Ha nem szeretnéd a turmixgépedet erre használni, akkor nyugodtan használj zárható zacskót, amiben sodrófával összetörheted az Oreo kekszeket.
 • Ha kezdetben nem tapad kellően a kapott massza, tedd be a hűtődbe 10-15 percre!
 • A befedéshez használj kanalat, hogy alaposan el tudd oszlatni mindenhol a csokoládét, majd csúsztasd finoman vissza a golyókat a zsírpapírra.
 • Étcsokoládé helyett használhatsz tejcsokoládét, esetleg tortabevonót is.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • 24 db Oreo,
 • fél csésze Nutella (153 g),
 • 170 g Mascarpone,
 • 284 g étcsokoládé/tejcsokoládé/tortabevonó.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Figyelj arra, hogy alaposan felaprózd a kekszet, különben nem fogod tudni tökéletes golyókká formálni őket!
 • Mielőtt ráöntenéd a csokoládét a golyókra, győződj meg arról, hogy alaposan kihűltek!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi, Lorataylor