New Yorkba nemcsak anyagi csőd árán lehet eljutni...sőt

Innen: Hogyankell.hu

New Yorkba nemcsak anyagi csőd árán lehet eljutni, sőt!

New-yorkba-nemcsak-anyagi-csod-aran-lehet-eljutni-sotw.jpg

A New Yorkba utazás már önmagában is izgalmas vállalkozás, de a költségek gyakran eltántorító erővel bírnak. Azonban néhány okos tipp és trükk alkalmazásával jelentős mértékben csökkenthetők a kiadások. Mert egy biztos: az anyagiak nem állhatnak az álmok megvalósulásának útjába.

Aki korán kel, repjegyet lel!

A repülőjegyek és szállodai szobák költségeit jelentős mértékben lefaraghatjuk akkor, ha több hónappal előre lefoglaljuk őket. Különösen igaz ez a csúcsszezonra, mint például a nyár közepétől ősz elejéig tartó periódusra, valamint a nagy ünnepek idejére.

A korai foglalás másik előnye, hogy nagyobb választék áll rendelkezésre, így könnyebben találhatunk olyan szállást vagy járatot, amely a leginkább megfelel az igényeinknek és a költségvetésünknek. A kedvező árú repülőjegy New York felirattal nem ritkaság, erre az eSky oldala hiteles bizonyítékként szolgál. Megéri tehát résen lenni, és időben lépni.

Az idő is pénz!

Rengeteg egyébként hasznosan kamatoztatható idő spórolható meg az eSky segítségével, lévén egyetlen weboldalon könnyedén, pár kattintással lefoglalható a befutó járat, és elrendezhető a szállás kérdése is. Ez azért hatalmas könnyebbség, mert az időmenedzsment amúgy is általában a legtöbb ember gyenge pontjának számít, ami szervezési helyzetben fokozottan érvényes. Az ilyen módon megtakarított szabadidő a további tervezésre, csomagolásra, vagy bármi másra is felhasználható.

Az utazás ideje alatt sem nehéz néhány dollárt zsebben marasztalni?

New-yorkba-nemcsak-anyagi-csod-aran-lehet-eljutni-sotw2.jpg

A következő tanácsok megfogadásával semmiképpen sem! A New York CityPASS egy olyan bérlet, amely jelentős kedvezményeket biztosít New York legnépszerűbb látnivalóihoz, mint például az Empire State Building, a Szabadság-szobor és a Metropolitan Múzeum. A bérlet ára elsőre magasnak tűnhet, de ha több helyszínt is szeretnénk felkeresni, akkor gyorsan visszahozhatja az árát.

Kevesen tudják, ám jelentős összegek spórolhatóak meg a közlekedéssel, pontosabban annak a tudatos megválasztásával. New York tömegközlekedése kiváló és viszonylag olcsó. A metrók és a buszok szinte minden városrészbe eljutnak, így könnyedén és költséghatékonyan fedezhetjük fel a várost. A metró napijegy korlátlan utazást tesz lehetővé, ami különösen hasznos azokon a napokon, amikor zsúfolásig telve van a programfüzet.

Miből és hogyan éri meg a napi betevőt fedezni?

New York számos pénztárcabarát étkezési lehetőséget kínál, főleg a happy hour időszakok alatt, amikor az éttermek jelentős kedvezményeket ajánlanak az italokra és az ételekre. Az utcán beszerezhető fogások, mint például a hot dog vagy a pretzel, nem csak olcsók, hanem igazi new yorki élményt is ígérnek.

A helyi piacok, mint például a Chelsea Market, remek helyek friss és kedvező árú élelmiszerek vásárlására. Emellett a helyi kézműves termékek és egyéb különlegességek is megkóstolásra, kipróbálásra méltóak.

Mi a helyzet a kulturális élettel?

Sok new yorki múzeum kínál ingyenes belépési napokat vagy pay-what-you-wish opciókat. Ezeket kihasználva nem csak pénzt spórolhatunk, hanem a világ egyik vezető kulturális központjának felhozatalából is meríthetünk.

A Central Park és más városi parkok ingyenes koncerteket, filmvetítéseket és egyéb rendezvényeket biztosítanak, hangsúlyosan a nyári hónapokban. Ezek a programok nem csak szórakoztatóak, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy élvezzük a városi életet úgy, ahogy a helyiek teszik.

New Yorkban számos lehetőség kínálkozik arra, hogy a költségeinket optimalizálva is felejthetetlen élményeket szerezzünk. A fent említett tippek és trükkök közbenjárásával mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb és legkedvezőbb opciókat, így az utazás nem pusztán emlékezetessé, hanem pénztárcabaráttá is válhat.

Az oldal szerzői

Hogyankell