Nem törődni azzal, mit gondolnak rólad mások

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell nem törődni azzal, mit gondolnak rólad mások?

Nem torodni azzal mit gondolnak masok.jpg

Egyfolytában azon agyalsz, hogy vajon mások mit gondolnak rólad? Itt az ideje, hogy változtass, s úgy éld az életed, ahogy neked jól esik. A legtöbb emberben van egy gát, ami miatt nem azt az életet éli, amit szeretne. S ha te azt teszed, amihez kedved van, furán néznek rád, miközben sokan egyszerűen csak irigyelnek, hogy ilyen szabad vagy. Itt az ideje, hogy kipróbáld!

[szerkesztés] Lépések

 1. Találd ki, mit szeretnél csinálni (pl. meghallgatás egy színdarabhoz), s hogy mi lenne az emberek reakciója. Ha ez olyan, amivel te nem értesz egyet vagy az emberek megpróbálnának lebeszélni, akkor az nincs rendben.
 2. Gondolkozz el rajta, hogy miért törődsz annyit azzal, hogy mások mit gondolnak. Ha meg akarsz tenni valamit, meg kellene tenned.
 3. Bármilyen okod is van arra, hogy miért törődsz azzal, mások mit gondolnak rólad, kapcsold ki! Ez egyszerű, de ha mégsem megy olyan könnyedén, gondolkozz el rajta, hogy miért is nem kellene törődnöd velük (pl. nem is igazán ismernek; nem kedvelnek benned valamit; egyszerűen csak el kellene fogadniuk, ha igazi barátok lennének; ez vagy igazán; szeretsz vicces lenni, okos, vagy amilyen éppenséggel vagy).
 4. Ha ez nem működik, vagy csak tesztelnéd a higgadtságod, menj ki az utcára, és tedd, amihez kedved van. Akármennyire nehéz is, ez a legjobb megoldás. Erről szól az élet nem? Hogy azt tedd, amihez kedved van. Itt az ideje befejezni az aggodalmaskodást, és megmutatni az embereknek, hogy ki vagy valójában. Ne hagyd, hogy elszaladjon melletted az élet!
 5. Mosolyogj, ha ítélkeznek rólad! De csak akkor, ha őszintén jön a mosoly.
 6. Öltözz úgy, ahogyan jól esik.
 7. Hallgasd azt a zenét, amilyet akarsz.
 8. Ha fára akarsz mászni 35 évesen a Deák téren, mi az akadálya?
 9. Légy boldog, hiszen tudod, hogy sokkal magabiztosabb vagy, és szabadon azt teszed, amit szeretnél, nem pedig birka módjára követed a többieket.
 10. Ne küzdj azért, hogy népszerű legyél a munkahelyeden vagy a suliban! Ha nem törődsz azzal, hogy mások mit gondolnak rólad, nincs okod arra, hogy népszerű legyél.
 11. Nem másokért élsz! Gondolj magadra, a te érzéseidre. Ha nem teszel meg bizonyos dolgokat mások miatt, később bánni fogod, s akár azokat az embereket fogod hibáztatni, esetleg meggyűlölni miatta.

[szerkesztés] Tippek

 • Ne feledd, hogy mások felett ítélkezni nem szép dolog. Azok az emberek, akik másokat megítélik, kicsinyesek. Szóval miért is kellene velük törődni?
 • Az emberek azt gondolják, amit akarnak. Ha valaki ítélkező, nem csupán téged ítél meg valamiképpen, de bizonyára másokat is. Ez nem a te, sokkal inkább az ő problémája.
 • Ne feledd, hogy nem te vagy az egyetlen, aki azon agyal, hogy mit gondolnak róla mások. Rengeteg ember van, aki szintén magával foglalkozik, szóval… egyszerűen nem törődnek veled.
 • Ha valaki megaláz, nézz át rajta. Gondolj olyan dolgokra, amik felvidítanak, s ne lássák rajtad, hogy egyáltalán észlelted őt.
 • Ha valaki pletykát terjeszt rólad, az nem a barátod. És az sem, aki elhiszi.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • mosoly
 • magabiztosság
 • kis őrültség

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Az, hogy nem törődsz azzal, hogy mások mit gondolnak rólad, nem jelenti azt, hogy nem törődj más érzéseivel! Az emberek nem fognak kedvelni, ha megbántod őket, s nem lesznek barátaid.
 • Ha magadat adod, s azt teszed, amihez kedved van, egyesek féltékenyek lesznek rád, mások egyszerűen hülyének hisznek. Pontosan ezért nem kell azzal törődni, mit gondolnak mások rólad.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

Ha azt tartja kedved, énekelj az esőben!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag