Narancssárgát keverni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell narancssárgát keverni?

Hogyan-kell-narancssargat-keverni.jpg

A narancssárga szín keverése igazán egyszerű, hiszen alapvetően a piros és a sárga színek kombinációjából készül. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan hozható létre narancssárga szín a festékek vagy színezékek keverésével.

[szerkesztés] Lépések

 1. Kezdd a sárgával. Az alapnak használj sárga festéket vagy színezéket, és csepegtess vagy kanalazz egy kis mennyiséget egy tálba vagy palettára.
 2. Adj hozzá pirosat. A sárgához adj hozzá kisebb mennyiségű piros festéket. Kezdj egy kis mennyiséggel, hogy később még finomíthasd a kívánt árnyalatot.
 3. Keverd össze. Használj egy palettakést, fakanalat vagy ecsetet a két szín alapos összekeveréséhez, amíg egyenletes narancssárga színt nem kapsz.
 4. Finomítsd az árnyalatot. Ha világosabb narancssárgát szeretnél, adj hozzá több sárgát. Ha sötétebb, mélyebb narancssárgát szeretnél, akkor adj hozzá több pirosat. A pontos árnyalat eléréséhez folyamatosan állítsd be a piros és sárga arányát.

[szerkesztés] Tippek

 • Különböző piros és sárga árnyalatok különböző narancssárga árnyalatokat eredményeznek. Például, ha élénk sárgát és mély vörösett használsz, a narancssárga is élénkebb lesz.
 • Ha olaj- vagy akrilfestékekkel dolgozol, mindig keverj egy kicsit több mennyiséget, mint amennyire szükséged van, mert ennél a festékfajtánál nehéz lehet ugyanazt az árnyalatot újra létrehozni.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Sárga festék vagy színezék
 • Piros festék vagy színezék
 • Paletta, tál vagy keverőlap
 • Palettakés, fakanál vagy ecset a keveréshez

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha a keverés közben valami nem úgy sikerül, ahogyan szeretnéd, ne add fel! A színkeverés gyakorlást igényel, és az idővel jobb leszel benne.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell