Növelni a nemzőképességet

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell növelni a nemzőképességet?

Nemzokepesseg-novelese.jpg
A nemzőképességet számos tényező módosíthatja, mint például a táplálkozás, az életmód, a szexuális szokások és bizonyos esetben az is, milyen hatásoknak vagyunk kitéve munkánk során. Kövesd a következő lépéseket annak érdekében, hogy egészségesebb lehess és növeld a nemzőképességedet.

[szerkesztés] Lépések

[szerkesztés] Fizikai és kémiai hatások

Bizonyos foglalkozási esetében számolni kell azzal, hogy csökkenthetik a nemzőképességet. A hőmérséklet, a környezeti toxinok és bizonyos ruházkodási szokások befolyásolhatják, hogy mennyi esélyünk van a gyermeknemzésre.

 1. Kerüld a szűk ruházatot. A szűk alsónadrág, sport- vagy úszóruházat, a lovaglófelszerelés csökkenti a vérkeringést a lágyéki területen, ami hatással lehet a nemzőképességedre, mivel negatívan hat a spermatermelésre és gyengítheti a spermiumok minőségét.
 2. Próbáld meg elkerülni a káros vegyi anyagokat és a sugárzást. A nehézfémeknek való kitettség, a sugárzás, a növényvédő szerek mind-mind csökkentik a spermiumok termelődését és meddőséget is okozhatnak.
  • Ha lehetséges, kerüljük el a káros elemeket, illetve viseljünk védőfelszerelést.
 3. Tartsd fenn a megfelelő hőmérsékletet a lágyéki területen. A hosszú ideig tartó ülés, a rendszeres szaunázás vagy pezsgőfürdőzés, túl meleg ruházat viselése a herezacskó túlmelegedését okozhatja, ami csökkenti a spermaszámot. Kerülje az ilyen helyzeteket.

[szerkesztés] Étkezés

Bizonyos vitaminok és ásványi anyagok növelik a nemzőképességet.

 1. Juttass a szervezetedbe antioxidánsokat. Kutatások igazolták, hogy az antioxidánsokban gazdag táplálkozás növeli a spermiumok számát. A C- és E-vitaminok, a glutation és a Q10 koenzim segítenek a férfi meddőség kezelésében. Fogyassz élénk színű gyümölcsöket és zöldségféléket, teljes kiőrlésű gabonát, sovány fehérjét és alacsony zsírtartalmú tejtermékeket.
 2. Válassz olyan multivitamint, ami többek között szelént, cinket és folsavat is tartalmaz, mely az egészséges spermiumok termelését segíti elő.
 3. Kerüld az olyan ételeket, melyek csökkentik a spermaszámot. Ne fogyassz alkoholt, vörös húsokat. A gyümölcsökben, magvakban és tengeri gyümölcsökben gazdag étrend növeli a nemzőképességet. A közhiedelemmel ellentétben azonban nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy a koffein hatással lenne a nemzőképességre.

[szerkesztés] Egészséges életmód

Időbe telik, míg az egészségesebb életmódra váltás hatással lesz a nemzőképességedre, ezért amint lehet, tedd meg az első lépéseket.

 1. Hagyj fel a dohányzással! A passzív dohányzás szintén káros.
 2. Kerüld a túlzott alkoholfogyasztást. A túlzott alkoholfogyasztás csökkenti a spermaszámot, alacsonyabb tesztoszteron szintet eredményez és merevedési zavart okozhat.
 3. Csökkentsd a stresszt az életedben!
 4. Legyen egészséges a testsúlyod. Mind az alacsony testsúly, mind a túlsúly káros lehet, növeli az abnormális spermiumok kockázatát.
 5. Ne használj kábítószert. A marihuána és a kokain csökkenti a spermaszámot, az anabolikus szteroidok zsugorítják a heréket és csökkentik a spermatermelést.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha szükséges, fordulj szakemberhez.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • egészséges táplálkozás
 • egészséges munkakörnyezet
 • egészséges ruházat
 • vitaminok, ásványi anyagok
 • antioxidánsok

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Gyakran a stresszel áll összefüggésben a nemzőképtelenség, de bizonyos betegségek is okozhatják.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag