Menőnek lenni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell menőnek lenni?

Meno.jpg
A népszerűségi verseny ilyen erőteljesen
Meno2.jpg
leginkább az iskolákban érhető tetten. Úgy érzed, hogy átnéznek rajtad, téged választanak a csapatba utolsóként, mindig rajtad nevetnek, és senki se barátkozik veled szívesen? Úgy látszik, olyan képet sugárzol magadról kifelé, ami nem túl előnyös a társaid körében. Ez nem azt jelenti, hogy te rossz ember lennél, de valószínűleg változtatnod kéne a gondolkodásmódodon és a viselkedéseden. Félreértés ne essék, ez nem egyenlő azzal, hogy feladod önmagad. A változás természetes folyamat, és dicsérendő, ha valaki időt és energiát szán önmaga fejlesztésére. Ráadásul mindez abban segít, hogy jól érezd magad. Ehhez nyújtunk most segítséget, légy menő!

[szerkesztés] Lépések

 1. Ki számít menőnek? Először is tegyük tisztába, mit jelent menőnek lenni. Ez egy szubjektív megítélés, mert attól függően, milyen társaságban vagy, más számít menőnek. Ugyanis minden csoportnak saját értékrendszere van. Így például horgászok között általában a jobb pecás a menő, a sportolók közül is a sikeresebb a népszerűbb, még egy sima baráti társaságban is mindenki tudja, mi számít a csoportban cikinek és mi menőnek. Ami az egyik csoport számára érték, az a másik számára talán nem jelent semmit. Derítsd ki, milyen értékek mozgatják azokat az embereket, akikhez csatlakozni szeretnél.
 2. Fő a hidegvér. Lehetőleg ne idegeskedj mások miatt. Aki menő, az nem teszi magát nevetségessé azáltal, hogy apróságok miatt nekiesik másoknak akár szóban, akár testileg. A lazaság pedig azért is fontos, hogy ne jöjj zavarba. Ha legközelebb valami miatt rajtad nevetnek a többiek, ne legyél emiatt dühös, és ne vedd magadra. Ha sikerül megállnod a kiborulást, már félig nyertél. A helyzet élét akár egy poénnal is elütheted. Nincs annál menőbb, mint amikor valakiről lepereg mások rosszindulata, és csak mosolyog a szituáción. Egy frappáns beszólással még revansot vehetsz, de ekkor is maradj nyugodt.
 3. Emelkedj ki a tömegből. Találd meg, hogy mihez van tehetséged. Ez lehet például egy sportág, zenélés, rajzolás vagy tanulás. Akármelyik is álljon közel hozzád, azt a képességedet erősítsd. Akár a humorérzékedet is felhasználhatod, de ne gázolj vele mások lelkébe.
 4. Másokkal szemben légy kedves. A népszerűség azt jelenti, hogy sokan kedvelnek, ezért próbálj meg kedves és figyelmes lenni. Segíts, ha valakinek szüksége van rá.
 5. Ne akarj mindenáron menő lenni. Erre is igaz, hogy amíg görcsösen akarod, addig nem fog sikerülni. Ráadásul nem is kell mindenkinek megfelelned. Olyan közösségben ne akarj népszerű lenni, ahol az a menő, aki olyan dolgokat mer megtenni, amiért akár szabadságvesztés is járhat. Az ilyen csoportokat inkább kerüld ki, és olyanok társaságát keresd, akik motiválóak számodra és jó hatással vannak rád. Nem kell aggódnod amiatt, hogy valahol esetleg mégsem fogadnak be. Aki menő, az tisztában van a saját maga erősségeivel és gyengeségeivel, és nem az határozza meg, hogy mások mit gondolnak róla.

[szerkesztés] Tippek

 • Nézd meg Az új fiú (The new guy) című filmet. Egy olyan srácról szól, aki egy igazi lúzer az iskolában, majd átmegy egy másik gimibe, ahol elhatározza, hogy a menők táborát fogja népszerűsíteni. Ez sikerül is neki. Amellett, hogy vicces, még egy kis tanulság is van benne.
 • Az ápolt külső alapkövetelmény.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • önuralom
 • önismeret
 • céltudatosság
 • közvetlenség
 • lazaság


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Annyit el kell árulnunk, ha valakit menőnek tartanak, és az a valaki ennek tudatában másokat lenéz, azt önteltnek nevezzük, nem pedig menőnek. Aki tényleg menő, az nem bánt másokat, nem flegmázik az emberekkel, van egészséges önuralma és nem szajkózza, hogy ő milyen menő, mert nincs szüksége arra, hogy ezt hajtogassa.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

 • Saját tapasztalat

Az oldal szerzői

TimiO