Megtisztítani a laptop monitorját háztartási termékekkel

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell megtisztítani a laptop monitorját háztartási termékekkel?

Hiányzik a laptopodnak a gyönyörű, ragyogó monitora, mint amilyen akkor volt, amikor megvetted? Az alábbiakban megmutatjuk, miként tudod egyszerű háztartási termékekkel újra ragyogóvá varázsolni. Kérjük, mielőtt bármilyen LCD képernyőt megtisztítanál, előtte olvasd el a cikk végén található figyelmeztetéseket is.

Napjainkban a legtöbb gyártó nem javasolja, hogy bármi olyan terméket használj az LCD kijelző megtisztítására, ami bármennyi alkoholt, ammóniát vagy más erős oldószert tartalmaz.

Ha azonban nagy gondot fordítasz a használni kívánt termékek kiválasztásához, valamint a törlőruhára, akkor akár egyszerű háztartási termékekkel is megtisztíthatod a monitort. Ha nem vagy biztos abban, hogy a nem kívánt hozzávalókból tartalmaz-e bármennyit is a használni kívánt termék, akkor inkább válassz a kereskedelmi forgalomban kapható képernyőtisztítók közül. Monitor-tisztitasa.jpg

[szerkesztés] Lépések

 1. Készíts egy gyengéd tisztítószert. A legideálisabb, ha egyszerű desztillált vizet használsz, ha azonban erősebb tisztítószerre van szükséged, akkor 1:1 arányban keverd el ecettel.
 2. Töltsd bele a tisztítószert egy spriccelős flakonba, amivel permetezni tudsz. Ne használd azonban közvetlenül a monitorra.
 3. Egy minimális mennyiséget permetezz egy nagyon puha törlőkendőre vagy például egy régi, nem használt pólóra. A lényeg, hogy nagyon puha legyen. Ha lehetséges, nagyobb darab törlőrongyot használj, máskülönben előfordulhat, hogy véletlenül ujjal is hozzáérsz a képernyőhöz. A rongy ne legyen vizes, csupán épphogy nedves, különben károsíthatod a képernyőt.
 4. Körkörös mozdulatokkal, egyenletesen töröld le a ronggyal a képernyőt. Csak nagyon finoman nyomd rá a képernyőre a rongyot. Ha túl erősen rányomod, tartósan károsíthatod az LCD képernyőt, és akár használhatatlanná is teheted.

[szerkesztés] Tippek

 • Amikor tisztítod a monitort, a másik kezeddel tartsd meg.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • tiszta, puha törlőruha
 • desztillált víz
 • ecet (opcionális)

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A tisztításhoz teljesen kapcsold ki a laptopot, távolítsd el az akkumulátort is.
 • Ne használj zsebkendőt és egyéb papírból készült terméket a tisztításra. Megkarcolhatják a monitort, és kis papírdarabokat is hagyhatnak rajta.
 • Közvetlenül a monitorra soha ne permetezz semmit.
 • Ne használj a tisztításhoz csapvizet.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya, Kiscsillag