Megtisztítani a hajvasalót

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell megtisztítani a hajvasalót?

A különféle hajápolási termékek egy idő után egy réteget vonnak a hajvasalóra. Amellett, hogy mindez nem néz ki túl gusztusosan, a hajvasaló nem lesz képes egyenletes hőt leadni, így nem lesz tökéletes a haj kiegyenesítése. Mindemellett akár a hajad is károsodhat és töredezetté válhat. Bár a hajvasaló tisztítása némi kihívást jelenthet a V alak miatt, azért nem lehetetlen, és bizony szükséges. Hajvasalo-tisztitasa.jpg

[szerkesztés] Lépések

 1. Kis időre kapcsold be a hajvasalót, vagy melegítsd fel teljesen, és hagyd hűlni. A lényeg, hogy legyen meleg, de ne legyen olyan forró, hogy ne tudj hozzáérni.
 2. Húzd ki a konnektorból, mielőtt hozzálátnál a tisztításnak.
 3. Nedvesíts be egy kis frottír törölközőt meleg vízzel. Ne használj sem hideg, sem túl forró vizet. Az ujjaddal finoman dörzsöld meg az egyik oldalt, ahol láthatóan koszos. Semmiképpen ne súrold, különben károsodnak a kerámialapok.
 4. Töröld le a lemezeket, amíg már láthatóan nincs rajtuk kosz. Ellenőrizd, hogy jól megtisztítottad-e az aljánál (a bekapcsoló gomb felőli oldalon) is. Ha kell, használj fültisztító pálcikát, amivel a sarkakat is eléred.
 5. Tisztítsd le a többi részét is. Ha kell, használd a törölközőnek még tiszta részét.
 6. Hagyd, hogy teljesen megszáradjon, mielőtt újra használnád. Semmiképpen ne használd még nedvesen, mert ha még mindig az, károsodhat a hajad akárcsak akkor, amikor a nedves hajat próbálod kiegyenesíteni, és emiatt sistergést hallasz. Ha mindenképpen azonnal szeretnéd használni, akkor egy száraz frottír törölközővel szárítsd fel a nedvességet.
 7. Rendszeresen tisztítsd a hajvasalót. A nagyobb tisztítások között egyszerűen töröld le a már kihűlt hajvasalót papírtörlővel vagy egy tisztítókendővel, amit vízzel vagy alkohollal nedvesítesz be. Ha minden alkalommal ezt teszed, akkor várhatóan később romlik el a hajvasalód, és a hajad sem károsodik.

[szerkesztés] Tippek

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • hajvasaló
 • frottír törölköző
 • víz
 • alkohol
 • papírtörlő

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha annyira mocskos a hajvasalód, hogy nem tudod megtisztítani, használj alkoholt. Ha így sem megy, keresd fel a fodrászod – nekik általában vannak kifejezetten ilyen céllal készített termékeik, amivel könnyen megtisztítják.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag